Joan Rosell s'alinea amb les tesis centralistes i critica la "multiplicitat" d'organismes públics posant com a exemple els canals autonòmics sense fer-ne distincions.
El president de la CEOE, Joan Rosell, s'ha pronunciat, en un esmorzar informatiu a Madrid, sobre el finançament de les comunitats autònomes, defensant que cal "replantejar-se de dalt a baix" el sistema "i oblidar-nos del territori per començar a parlar de persones". El president de la patronal, doncs, no s'ha aturat a recordar el dèficit fiscal i en inversions que pateixen certes 'comunitats', com la catalana, i ha afirmat que "hi ha coses com la sanitat i l'educació" que representen el 60 o el 70% de la despesa de les CCAA que "han de ser exactament iguals per a tothom" a tots els territoris de l'Estat, "i la resta que ho gestionin com vulguin".
Rosell ha fet, a més, ha defensat la unitat de mercat i ha criticat durament la multiplicitat de decrets i normatives. Per criticar aquesta multiplicitat, Rosell ha posat com a exemples les televisions autonòmiques i locals, que són "ens tremendament deficitaris". Com sempre, el discurs de la recentralització no ha tingut en compte la singularitat de les nacions existents a l'Estat espanyol, ja que, si bé és cert que a Espanya hi ha canals autonòmic de més que dubtosa utilitat i qualitat, també és cert que n'hi ha d'altres, com TV3, imprescindibles per a la normalització lingüística.
Suport a les retallades
El president de la patronal espanyola ha expressat el seu suport a les mesures anunciades pel president de la Generalitat, Artur Mas, de retallada dels sous dels funcionaris i augment de les taxes de l'aigua, el transport públic i les taxes universitàries. En un esmorzar informatiu a Madrid, Rosell ha dit que aquest tipus de decisions "fan mal" però són "matemàtica pura i sentit comú". "A mi m'agradaria que tots els governs es poguessin gastar un 5% més, però quan hi ha menys diners cal fer el que cal fer, i no hi ha cap altra alternativa", ha sentenciat.
Crítiques als directius "cobdiciosos"
Rosell no ha estalviat crítiques als directius d'empreses i entitats "cobdiciosos" i "desvergonyits" que han rebut compensacions "astronòmiques" per abandonar entitats que han hagut de ser intervingudes. Segons el president de la patronal cal un canvi legal perquè no es tornin a produir fets com aquests, perquè aquest tipus de comportaments, a més de ser "immorals" malmeten la imatge de milers i milers d'empresaris i directius que treballen de manera "exemplar".