Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de gener del 2015 | 18:28
Notícia

El TSJC obliga la Generalitat a pagar 3.000 euros a una nena per no ser escolaritzada en castellà

Continua l'atac a la immersió lingüística: l'estat ha decidit usar de nou el TSJC per destruir un dels pilars més ferms de Catalunya, l'escola en català. L'alt tribunal ha sentenciat aquesta setmana que la Conselleria d'Ensenyament haurà de pagar 3.000 euros a una nena per no ser escolaritzada en castellà.

Barcelona · L'atac perpetrat pel ministre d'ensenyament espanyol, José Ignacio Wert, a través de la seva reforma educativa destinada a "espanyolitzar" les aules catalanes torna a centrar l'atenció de l'actualitat aquesta setmana.

De nou, l'Estat ha usat el braç del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a denegar els drets fonamentals a la ciutadania de Catalunya. L'alt tribunal ha  sentenciat aquesta setmana que la Generalitat haurà de pagar 3.000€ a una nena que no va rebre les hores d'escolarització en castellà durant els cursos 2008-2009 i 2009-2010.

Carregant-se de manera unilateral la immersió lingüística, votada i consensuada pel conjunt de la societat catalana, l'alt tribunal considera que la obligació del govern català era la d'utilitzar també el castellà com a llengua vehicular, un requeriment que només han considerat necessari els pares d'aquesta nena i sis famílies més en tot Catalunya.
Considerar l'aprenentatge del català una mesura que "retarda" l'aprenentatge d'una alumna és senzillament ridícul"
El TSJC, prioritzant d'aquesta manera la voluntat d'una família per sobre de la resta del país, ha obligat Ensenyament a pagar una indemnització de 7,36 euros per cada hora de classe que la nena rebia en català. A més, també inclou una compensació d'un euro per cada hora d'incompliment pel "cert retràs en l'aprenentatge en què ha incorregut l'alumna" i pel "sobreesforç innecessari" que va haver de fer.

Considerar el sistema català de la immersió lingüística una mesura que "retarda" l'aprenentatge d'una alumna, en contra de tots els informes ─fins i tot a nivell europeu─ que avalen el brillant funcionament d'aquest sistema d'ensenyament a Catalunya ─no només pel que fa al coneixement del català sinó també del castellà─ és senzillament ridícul.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat