Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de setembre del 2013 | 16:41
Notícia

'¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana', radiografia de la discriminació lingüística als Països Catalans

Ignasi Bea Seguí s'ha proposat denunciar una realitat llargament patida pels ciutadans dels Països Catalans: la seva discriminació per motius de llengua. A través del llibre '¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana' Bea fa palès que als territoris de parla catalana encara no estan reconeguts els drets lingüístics.

Barcelona · El llibre ¡En cristiano! Policia i Guàrdia Civil contra la llengua catalana sorgeix de la voluntat de donar veu a persones que en els darrers anys han patit casos de discriminació lingüística arreu dels Països Catalans pel simple fet d'emprar la seva llengua amb normalitat en tractar amb les forces de seguretat de l'Estat.

El nou monogràfic d'Ignasi Bea Seguí abarca des del 1996 fins al 2012, una etapa en la que se'n destaquen 13 casos que demostren que aquest tipus de situacions, malauradament, no són cosa del passat i que segueixen tenint lloc avui en dia a Barcelona, Palma, Dénia, Ondara o Girona.

Casos patits en "democràcia", a excepció dels dos darrers, ocorreguts durant el franquisme, però que l'autor ha considerat convenient explicar per la seva significació i per tal de mostrar la cara més quotidiana de la repressió a la llengua durant el seu període més àlgid.

Reproduïm del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat