Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de maig del 2014 | 18:36
Notícia

La demanda de valencià als centres afectats per la supressió de línies supera el 70%

Escola Valenciana ha publicat un estudi sobre els centres afectats per la supressió d'unitats en valencià per al curs vinent i ha conclòs que, en els de doble línia educativa, la demanda d'ensenyament en valencià supera el 70%.

M. Folch · En les escoles on hi ha doble línia educativa, la demanda d'ensenyament en valencià per part de les famílies supera el 70%. Amb aquesta conclusió ha tancat Escola Valenciana el seu estudi sobre el centres afectats per la nova política de destrucció de l'escola valenciana al País Valencià.

Aquesta setmana, l'entitat a favor de la promoció i ús del valencià a les aules ha informat que la demanda de castellà no arriba al 30% en els centres afectats per l'ordre del govern valencià de suprimir fins a 152 línies en valencià.

Segons ha informat la mateixa Escola Valenciana, l'entitat ha contactat amb els centres que perdràn unitats educatives d'Infantil de tres anys en valencià per al curs que ve i ha conclòs que al 97% de les escoles la xifra de demanda d'ensenyament plurilingüe en valencià supera a la demanda de l'ensenyament en castellà.

"De tots els casos hi ha 21 punts negres que posen en evidència l'atac a l'ensenyament en valencià per part de la consellera M. José Català i que estan a l'espera d'una solució oficial i escrita de la Conselleria d'Educació, ja que es vulnera el dret de les famílies a triar el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Valencià per als seus fills i filles i l'Administració no garanteix aquest dret bàsic contemplat a l'Estatut d'Autonomia i a la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià" ha declarat Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

Podeu consultar el document íntegre d'Escola Valenciana clicant aquest enllaç o consultant la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat