Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de maig del 2015 | 18:30
Notícia

La Universitat de València aposta per la docència en llengua pròpia

El centre universitari s'ha marcat l'objectiu d'arribar al 50% de classes en valencià el 2022 per a contribuir a la igualtat lingüística i aconseguir que els futurs graduats siguin competents en les dues llengües oficials.

M. Folch · La Universitat de València s'ha marcat un objectiu: fer la docència en valencià i assolir un mínim de 50% de classes en valencià el 2022. Des que el centre universitari va aprovar el Pla d'increment de la docència en valencià --el passat curs 2012-2013--, a la Universitat de València s'ha passat d'una oferta de crèdits en valencià del 26,5% a una oferta del 36,7%.

Més enllà d'aquest programa en actiu, la universitat de València, segons informa el digital La Veutambé ha promogut xerrades en instituts adreçades als futurs universitaris, on s'expliquen els avantatges que té estudiar en aquesta llengua.

Per fomentar la matriculació en valencià, Rafael Castelló, director del Servei de Política Lingüística de la UV i expert en sociolingüística, ha informat que la idea principal que vol transmetre en aquestes xerrades és que "si a més d'estudiar farmàcia, filosofia o economia ho fas en valencià i en alguna altra llengua més, en acabar el grau no sols tindràs una titulació universitària, sinó que estaràs capacitat per a treballar en dues o tres llengües, cosa que farà que tingues més possibilitats i que estigues millor preparat".

L'objectiu final del Pla aplicat per la Universitat és que els graduats siguen competents en valencià, castellà i anglès, tal com indica Castelló: "En acabar la seua titulació, un estudiant serà competent tant en la seua matèria, com en tres llengües. Això millora la seua ocupació, és un valor i no cap càrrega".

La Universitat de València ha sigut històricament una institució que ha dedicat molts esforços a la normalització i promoció del valencià. Cal recordar que només un terç dels estudiants del País Valencià tenen l'ensenyament en la llengua pròpia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat