Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 11 de de novembre del 2016 | 11:33
Notícia · Llengua

La campanya "En català, també és de llei" arriba als jutjats de pau

El Departament de Cultura, conjuntament amb el Departament de Justícia, difon la campanya "En català, també és de llei" als 897 jutjats de pau que hi ha a Catalunya. La campanya té per objectiu sensibilitzar els ciutadans de la validesa legal dels documents fets en català i de la necessitat que els usuaris facin valer la seva opció lingüística amb els diversos professionals del dret.

Els jutjats de pau són el primer graó de l'aparell judicial i n'hi ha a tots els municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. Al capdavant del jutjat de pau hi ha el jutge o la jutgessa de pau, que és elegit per l'ajuntament del municipi i nomenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un període de 4 anys.El material que es farà arribar als jutjats de pau consisteix en un fullet que recull 7 arguments, adreçats als ciutadans, perquè utilitzin el català en l'àmbit de la justícia:- En català, els documents són vàlids.

- La justícia està preparada per treballar en català.

- Pots declarar en català. No canviïs de llengua.

- Tu ets el client. Digues a l'advocat que et representi en català.

- Tu tries la llengua, la llei t'empara.

- Els registres, també en català.

- Els documents públics, els pots demanar en català.En el març d'aquesta campanya, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, amb la col·laboració del Departament de Justícia i dels col·legis professionals del món del dret (advocats, graduats socials, notaris, procuradors i registradors), també s'han elaborat altres materials, com vídeos protagonitzats per professionals de l'àmbit del dret; cartells i l'exposició itinerant "En català, també és de llei", que fins ara s'ha pogut veure a Amposta, Balaguer, Barcelona, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Gandesa, Girona, Lleida, Reus, la Seu d'Urgell, Tarragona, Terrassa, Tortosa i el Vendrell.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat