Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de novembre del 2011 | 18:08
Notícia · Llengua

Les Corts Valencianes s'apunten al Voluntariat pel Valencià

El 2005 Escola Valenciana, en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Bancaixa, va crear el programa Voluntariat pel Valencià. Sis anys després, l'entitat ha aconseguit crear més de 5000 parelles lingüístiques i mobilitzar, fins i tot, les Corts Valencianes.

Barcelona · El proper dimecres 23 de novembre Escola Valenciana presentarà la setena edició del programa lingüístic Voluntariat pel Valencià, una proposta nascuda el 2005 i que posa en contacte persones que volen aprendre valencià i persones que volen ensenyar-lo. Aquesta iniciativa, que des del seu naixement ja ha propiciat la creació de més de 5000 parelles lingüístiques, ha arribat al seu punt culminant.

Enguany, Voluntariat pel Valencià ha mobilitzat més suports que mai, sobretot en l'àmbit polític. Segons informa l'entitat a través del seu lloc web, el programa a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia al País Valencià ha indicat que destacats representants de tots els grups amb representació parlamentària s'han sumat a la iniciativa. Concretament, el programa d'Escola Valenciana ha rebut el suport de l'alcaldessa de Torrent i diputada del Partit Popular, Maria José Català, que participarà com a ensenyant de la portaveu parlamentària d'EUPV, Marga Sanz.

Una altra de les parelles lingüístiques de Voluntariat pel Valencià estarà formada pel diputat de Compromís, Fran Ferri, qui ho farà amb la diputada del PSPV Ana Barceló. Tots ells dedicaran una hora a la setmana, durant 10 setmanes, a aprendre i ensenyar valencià mitjançant la conversa i assistiran a la roda de premsa en què es presentarà la nova campanya del Voluntariat pel Valencià. El programa serà presentat el proper dimecres coincidint amb la data de celebració de la creació de la Llei d'ús i Ensenyament del Valencià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat