Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juny del 2012 | 19:09
Notícia

'Operació Garzón contra l'independentisme català' s'estrena dissabte a Olot

Demà mateix s'estrena a Olot el documental coincidint amb el vintè aniversari dels fets. El mateix dia es farà un acte d'homenatge als independentistes víctimes de les accions judicials del famós jutge.

Barcelona · Aquest proper dissabte s'estrenarà la cinta 'Operació Garzón contra l'independentisme català', un documental elaborat per la productora Zeba Produccions on es posa de relleu la cara més amagada dels Jocs Olímpics de Barcelona.

L'acte, que començarà a les set de la tarda, servirà per homenatjar els encausats i a l'advocat que va portar el cas, Sebastià Salellas, mort ara fa quatre anys. El projecte ha estat impulsat per Llibertat.cat, amb el suport d'altres associacions com Alerta Solidària i la Memòria contra la Tortura, i ha estat finançat a través d'una campanya de micromecenatge. 

La cinta mostra la ràtzia repressiva contra l'independentisme català que es va dur a terme l'any 1992 a través d'operacions judicials ordenades pel jutge Baltasar Garzón. Entre d'altres, els encausats han denunciat al Tribunal d'Estrasburg tortures, persecucions i violacions dels Drets Humans. L'any 2004 el Tribunal Europeu dels Drets Humans va condemnar l'Estat espanyol per no haver investigat aquests casos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat