Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de d'abril del 2014 | 17:53
Notícia · País Valencià

Escola Valenciana planta cara

L'entitat ha anunciat que demanarà la suspensió cautelar al TSJ valencià de l'ordre del govern de suprimir fins a 152 línies en valencià a les aules del País Valencià.

M. Folch · Escola Valenciana, federació d'associacions del País Valencià a favor de la promoció i ús del valencià a les aules, ha anunciat aquesta setmana que planta cara a l'estratègia de bloqueig del govern valencià a l'ensenyament públic en llengua pròpia.

La federació ha indicat que presentarà el pròxim dilluns 7 d'abril un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià per a demanar la suspensió cautelar de l'arranjament escolar per al curs 2014-2015, que preveu la desaparició de fins a 152 línies en valencià en centres de primària i secundària.

"Aquesta mesura significa que si el TSJ accepta la nostra proposta, l'arranjament que ha fet la Conselleria d'Educació queda invalidat i anul·la el procés de matriculació" ha explicat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno. En aquesta línia, Escola Valenciana ha denunciat que Educació "no està respectant el procés democràtic dels centres d'escollir el model d'ensenyament".

Recodem que l'arranjament d'Educació de la Generalitat Valenciana preveu que 70 unitats en valencià seran suprimides a infantil i primària, i 82 s'eliminarana centres amb doble línia educativa (en aquest segon cas queda per resoldre encara quina unitat perden, tot i que l'entitat preveu que serà la de valencià).

Aquest decret unilateral de la Generalitat suposa un atac frontal als programes d'ensenyament públic de qualitat aplicats a les aules valencianes en els últims 30 anys i deroga la presència del català a les aules.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat