Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de juny del 2015 | 18:24
Crònica · Política

Unió trenca amb Convergència però, fins on?

Unió (UDC) ha avançat aquesta setmana que abandona el govern de la Generalitat de Catalunya, deixant sense consellers tres Conselleries de la Generalitat i amb el propòsit de presentar-se per separat en les eleccions del proper 27-S. La decisió s'ha pres després de la consulta del 14-J, en la qual UDC ha quedat dividida per la meitat per la qüestió de la independència de Catalunya.

M. Folch · Era qüestió de temps. Unió Democràtica de Catalunya (UDC), a causa de la seva oposició a la independència de Catalunya, ha decidit abandonar el govern de la Generalitat de Catalunya amb tot el que això suposa per a l'esdevenidor de les institucions catalanes en els propers mesos.

Aquesta ha esta la decisió, encara ambigua i poc clara, posterior a la consulta del passat 14 de juny, en la qual Unió va mostrar-se públicament com un partit dividit internament i amb una cúpula completament debilitada.
Cal una Unió definida, segura de si mateixa, sòlida i decidida per a poder guanyar el 27-S. No es pot ser irresponsable"
La decisió d'abandonar el govern d'UDC, però, obre més dubtes i incerteses que no pas tanca un cicle de la política catalana moderna. La intenció calculada d'UDC de no trencar la federació i de mantenir la mateixa cúpula --nucli completament deslegitimat per la consulta del 14-J-- afegit a la decisió de Joana Ortega de plegar de la política, obre encara més dubtes que no ajuden en la consecució d'una campanya política clara i forta de cara al 27-S.

Les complicacions en el camí del 27-S resten més que no pas sumen. El manteniment d'un líder fantasma (no en sabem res d'en Duran i Lleida, i l'enrenou al partit no cessa) en un partit històricament catalanista i sobiranista resta més que no pas suma. La tradició cristiana sembla passar per sobre dels interessos del país: com aquells matrimonis malavinguts, cal mantenir el contracte que els uneix per sobre de tot, encara que la parella ja no s'avingui. I això només pot dur a més confusió no només entre militants i electorat, sinó entre la població catalana.

Cal una Unió definida, segura de si mateixa, sòlida i decidida per a poder guanyar el 27-S. No es pot ser irresponsable.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat