Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de de desembre del 2010 | 17:15
Notícia · Política

La Plataforma per la Llengua denuncia la demagògia deslleial de González-Sinde

Barcelona · Cap de les proves existents han fet que la ministra de cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, no hagi dit, encara, ni ase ni bèstia. Ni la predemocràtica minsa presència de cinema català en l'oferta total a les sales del país (actualment hi ha gairebé un 3% de cintes en llengua pròpia), ni el bon estat de salut del mercat televisiu i radiofònic català (TV3 i Catalunya Ràdio continuen essent la televisió i ràdio favorites dels catalans) ni l'exagerada desproporció entre parlants de la llengua catalana i la seva presència al cinema del país no han fet cap efecte sobre la ministra.

Davant la nova filtració del portal WikiLeaks en la qual s'afirmava que la ministra Ángeles González-Sinde va dir a l'ambaixador dels EUA que la proposta de llei de cinema català era "unnatural" (antinatural) i "unbalanced" (desequilibrada), i que a Catalunya no hi ha demanda de cinema en català i el Govern espanyol intentaria frenar la llei de cinema, la Plataforma per la Llengua ha manifestat el seu rebuig contundent a les postures de la ministra i ha reclamat una rectificació pública.

Al seu portal web, la Plataforma ha exigit a González-Sinde que demani disculpes públicament per les seves declaracions i que també doni suport públic al desenvolupament i a l'aplicació immediata de la Llei del cinema de Catalunya. L'entitat ha qualificat d' "hipòcrita i tendenciós" considerar un error i un desequilibri "l'interès públic per promocionar el català" per part de la Generalitat de Catalunya, quan més de 500 disposicions legislatives imposen el castellà a Catalunya, i la Plataforma també ha demanat que la Ministra exigeixi a les majors i a la resta de la indústria del cinema el respecte i el compliment de la llei. "Les declaracions són una deslleialtat envers el Parlament de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, institucions de l'Estat espanyol, que actuen i legislen en funció d'uns mecanismes democràtics" han conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat