Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de novembre del 2010 | 16:58
Notícia · Política

L'executiu Camps arrasa amb els repetidors de TV3

Barcelona · La lluita persecutòria en contra de TV3, Catalunya Ràdio i qualsevol de les comunicacions provinents del Principat que arriben al País Valencià està arribant, malauradament, a la seva fi. La Generalitat Valenciana ha demanat aquesta setmana una ordre judicial per fer efectiu el tancament d'un dels cinc darrers repetidors que encara emeten TV3 a les terres valencianes. Aquest repetidor, situat a Montdúver, dóna cobertura a la comarca de la Safor i part de les comarques de la Ribera Alta, Ribera Baixa i Marina Alta.

La croada de Camps en contra TV3 i la cultura del Principat ha tornat a fer pública una data: el dia per a la cessió de les emissions del repetidor de Montdúver, fixada en el proper 15 de desembre. L'entitat cultural Acció Cultural del País Valencià (ACPV), encarregada de gestionar les emissions de TV3, ha sabut aquesta setmana de la intenció del Govern de tancar el repetidor a través d'un comunicat del jutjat, cosa per la qual l'entitat ha qualificat l'acció del Govern Camps com una "ofensiva per endurir la seva política en contra de l'ACPV". Tanmateix, també ha lamentat que l'executiu "torni a la càrrega" després del tancament d'altres repetidors, una acció en cadena que ja va iniciar el passat 2009.

"Lluny d'expressar cap voluntat de diàleg o d'arribar a un acord de reciprocitat, el Govern demana autorització de nou als tribunals per al tancament del repetidor de Montdúver" ha expressat l'ACPV, i ha denunciat que les mesures prohibitòries de Camps són un "atemptat a la llibertat d'expressió i a la pluralitat informativa, així com a la normalització de la nostra llengua en l'àmbit de la comunicació".

La Generalitat valenciana, decidida a dividir

L'executiu Camps ha tornat a demostrat de manera sobrada que les aberracions en la consecució de les seves accions no tenen aturador. La profunda indignació que va generar la decisió de l'Estat espanyol de diferenciar entre llengua catalana i valenciana a les ajudes que ofereix als estudiants Erasmus -expressada per bona part de la societat política catalana- sembla no afectar l'administració valenciana. Ans el contrari, l'executiu Camps ha exigit el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, que rectifiqui les seves declaracions en dir que "la llengua que es parla al País Valencià és el català, si ells la volen nomenar valencià estan en el seu dret de fer-ho". A través de la portaveu de la Generalitat Valenciana, Paula Sánchez de León, la Generalitat valenciana ha mostrat la seva voluntat de forçar el secessionisme lingüístic i ha exigit "una rectificació immediata" pel que considera un "atemptat a les senyes d'identitat" dels valencians.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · País Valencià
Primer pas cap a la pau lingüística al País Valencià
Crònica · País Valencià
El Bloc Nacionalista Valencià es reforça
La fotografia · País Valencià
Milers de persones celebren el canvi al País Valencià
Notícia · Llengua
La nova RTVV oferirà tots els continguts en valencià
Indica publicitat