Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de d'abril del 2010 | 16:00
Notícia · Política

Castells ataca de nou: veu amb "estupefacció" l'actitud de ZP i aposta per mantenir la unitat catalana al Congrés

Barcelona · La fi de les negociacions del finançament van marcar un abans i un després en l'actitud del conseller d'Economia, Antoni Castells, respecte el PSOE. Alliberat de la pressió d'aconseguir un acord, i escarmentat per les trifulgues de la negociació, Castells no s'ha estat des d'aleshores de desmarcar-se de la submissió dels socialistes catalans amb el PSOE per demanar grup propi al Congrés o criticar les mesures econòmiques de Zapatero, entre d'altres. I en el tema de l'Estatut, el TC, i la resolució -unitària?- del Parlament, també hi ha dit la seva.

Sense ambigüitats, el conseller d'Economia ha afirmat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que vol que la unitat aconseguida en la resolució del Parlament es traslladi a Madrid. Qüestionat sobre si això podria provocar que els diputats del PSC al Congrés s'haguessin de desmarcar dels del PSOE, Castells ha respost: "Per suposat, és molt més important Catalunya que la nostra vinculació amb el PSOE, només faltaria".

El titular d'Economia ha indicat que tothom sap que ell vol grup propi del PSC al Congrés, però ara cal "anar més enllà". "Ja no és grup propi, és tots els diputats catalans junts. s això el que toca ara, és el que el país ens demana, que ens deixem de baralletes entre nosaltres i de lluites tàctiques i partidàries", ha apuntat.


"Estupefacció" vers Zapatero

La contundència de Castells no ha disminuït a l'hora de referir-se al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "A mi em sorprèn, -ha dit- em produeix certa estupefacció veure com el senyor Zapatero parla d'aquest tema (l'Estatut) com si no anés amb ell, perquè aquest és l'Estatut que ha sortit de la majoria parlamentària que ell encapçala al Congrés".

s més, Castells ha indicat que li agradaria veure que Zapatero demostra "el mateix entusiasme en defensar l'Estatut" que el que tenen els partits catalans. "O és que només som nosaltres que l'hem de defensar? O és que només som nosaltres que el vam pactar?", ha preguntat.


Resposta del PSOE

Les declaracions de Castells no ha estat l'únic missatge enverinat del PSC a Madrid. El cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que "no és el més prudent del món" que Zapatero faci campanya a Catalunya. Fonts de la Moncloa, segons l'ACN, han recriminat a Castells la seva "manca de lleialtat institucional". I, pel que fa a la resolució, Maria Teresa Fernández de la Vega ha apuntat que el seu executiu la "respecta" però no la comparteix perquè considera que el TC té "plena legitimitat" per deliberar sobre l'Estatut "amb independència de la seva composició".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat