Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 20 de de juny del 2011 | 16:39
Notícia · Política

El nou govern balear elimina la Direcció General de Política Lingüística

Els consellers de l'executiu de José Ramón Bauzá han pres possessió dels càrrecs aquest dilluns.

Bauzá, durant el seu Parlament

ACN · El nou executiu illenc ha anunciat aquest dilluns que elimina la Direcció General de Política Lingüística. Les competències d'aquesta àrea passen a dependre de la Direcció General de Cultura i Joventut. El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha dit que actualment l'important és "com sortir de la crisi" i "com trobar llocs de feina". Diu que aquest és el repte que s'ha marcat. De les 66 direccions generals que hi havia actualment, només en quedaran 31.

El primer Consell de Govern, amb José Ramon Bauzá com a cap de l'executiu, ha aprovat aquest dilluns la reestructuració de les direccions generals del govern illenc. Bauzá ha informat que de les 66 direccions generals que hi havia fins ara, només en quedaran 31, moltes de les quals agrupades en direccions generals més grans. És el cas, per exemple, de la Direcció General de Política Lingüística, que desapareix com a tal i que passa a dependre de la Direcció General de Cultura i Joventut, una àrea més gran que també aglutina la Direcció General de Cultura i la Direcció General de Joventut, que fins ara depenia de la conselleria d'Afers Socials.

El cap de l'executiu ha presidit aquest dilluns el primer Consell de Govern del nou executiu balear i ha participat en la roda de premsa amb el portaveu del govern, Rafael Bosch. Bauzá ha dit que amb la reducció de les direccions generals el que es fa és minvar el nombre de càrrec polítics per donar més pes als funcionaris, un col·lectiu que no es veurà reduït.

Cal remarcar també que s'ha modificat el nom de la conselleria d'Educació, que en un primer moment, el dijous passat quan s'anuncià qui seria el conseller, es va dir que només contemplaria la paraula 'Educació'. Ara, ha passat a dir-se conselleria d'Educació, Cultura i Universitats.

Pressa de possessió dels membres del govern balear

Els sis consellers i el vicepresident econòmic del govern han pres possessió aquest dilluns al matí. Alguns, com el conseller de Turisme i Esports, i el de Presidència, han jurat el càrrec i, a més, ho han fet en castellà. La resta, ho ha fet en català, tot i que, només el vicepresident econòmic de Promoció Empresarial i Educació, Pep Ignasi Aguiló, i el conseller d'Administracions Públiques, Simó Gornés, han promès el càrrec, ja que la resta l'ha jurat.

Durant el seu parlament, el president del govern balear, José Ramon Bauzá, ha recordat al seu equip de govern que ells són "l'esperança del canvi" i que "no poden fallar" la ciutadania. Diu que els espera un "repte apassionant" i "molt treball per endavant", per tal que a la gent "li vagi molt millor". Bauzá ha recomanat al seu equip de govern que estiguin "en contacte amb les persones".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat