Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de d'octubre del 2011 | 16:44
Notícia · Política

Un nou pas cap a la pau: arrenca la Conferència Internacional per la resolució del conflicte basc

Els participants de la Conferència –entre els que destaquen l'exsecretari de l'ONU Kofi Annan o el líder del Sin Féin Gerry Adams- estan reunits a porta tancada, i a les cinc llegiran una declaració.

El coordinador de Lokarri, Paul Rios, rep a Kofi Annan (esquerra). El mediador Brian Currin saluda al dirigent del Sinn Féin Gerry Adams (dreta)

Aquest migdia ha arrencat la Conferència Internacional per la Pau. Els seus integrants han arribat a la Casa de la Pau de Donostia a la una –excepte Kofi Annan, que ho ha fet a les onze-, on els esperaven els organitzadors de l'esdeveniment, amb Paul Ríos, coordinador general de Lokarri, al capdavant. El diputat general de Guipúscoa, Martin Garitano, l'alcalde de Donostia, Juan Karlos Izagirre, i el mediador sud-africà Brian Currin, impulsor del Grup Internacional de Contacte (GIC), han exercit d'amfitrions.

L'exsecretari de l'ONU Kofi Annan ha estat el primer a arribar a la Casa de la Pau de Aiete. Poc després ho han fet Gro Harlem Bruntland, Bertie Ahern, Gerry Adams, Pierre Joxe i Jonathan Powell. Tots han posat davant els prop de 70 mitjans i 200 professionals acreditats per a l'ocasió. També ho han fet els representants dels partits polítics, sindicats i organitzacions socials que participen en la Conferència. Els assistents s'han reunit a porta tancada a les dues i està previst que a les cinc llegeixin una declaració.

La Conferència compta amb la participació de tots els partits i sindicats bascos excepte el PP. Juntament amb Lokarri i El Grup Internacional de Contacte (GIC) liderat per Brian Currin, compta també amb la presència d'organitzacions internacionals amb llarga experiència en la resolució de conflictes, com Desmond Tutu, Leah Legacy Foundation i NOREF.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat