Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de d'agost del 2011 | 13:52
Notícia · Política

Nou Cicle vol forjar una aliança d'esquerres pel 2014

Segons avança el diari Ara, la proposta de la plataforma, que aspira a liderar el PSC a través de Joan Ignasi Elena, s'inspira en el pacte encapçalat per Romano Prodi a Itàlia.

Els aires de canvi que es respiren al PSC després de les darreres davallades electorals són l'escenari ideal perquè Nou Cicle, la plataforma liderada per Raimon Obiols, pugui influenciar en el nou rumb del partit. En concret, Joan Ignasi Elena vol ser el relleu de José Montilla al capdavant del partit, i per fer-ho ja ha endegat una maquinària de propostes per tal de fer-se espai i créixer, un fet imprescindible si pretén tenir opcions reals de liderar el PSC.

En aquest sentit, segons ha avançat el diari Ara, el candidat té previst defensar a Vilopriu, on promourà la seva candidatura, una aliança de les esquerres per superar a CiU i tornar a la Generalitat a les eleccions del 2014. Basant-se en el pacte d'esquerres que va liderar Romano Prodi a Itàlia el 1996 i el 2006, Nou Cicle pretén aglutinar les forces de l'esquerra, però allunyant-se de les "superestructures" i deixant que sigui la ciutadania la que esculli en primàries el candidat de l'aliança.

D'altra banda, Nou Cicle i el seu candidat a liderar el PSC, Joan Ignasi Elena, plantegen altres exigències "irrenunciables" per, al seu parer, redreçar el rumb de la formació. Una d'elles és la d'assolir el grup propi al Congrés dels Diputats, una via que tan sols defensa la plataforma amb fermesa, després que Àngel Ros pactés amb Manuel Bustos una solució descafeïnada a la invisibilitat dels diputats del PSC a Madrid. De fet, aquest pacte d'Àngel Ros va portar a Marina Geli a formar part de Nou Cicle, i altres dirigents partidaris del grup propi, com Ernest Maragall o Antoni Castells, hi mantenen una bona relació.

Finalment, i en la línia de les reivindicacions ciutadanes i de les plataformes de militants del PSC sorgides per criticar la direcció del partit, Nou Cicle també vol promoure l'obertura i l'oxigenació del PSC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat