Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de març del 2015 | 17:26
Notícia

Sellarès i Armadans: quina seguretat i defensa en la Catalunya independent?

Davant l'evolució del procés d'independència de Catalunya, un nou front s'obre en l'horitzó del país: el seu posicionament en qüestions de seguretat i defensa. Cal construir un exèrcit propi? Cal col·laborar amb l'àmbit de seguretat europeu i mundial amb qüotes econòmiques? L'Ateneu ha celebrat aquest debat amb dos experts de la temàtica: Miquel Sellarès i Jordi Armadans.

Barcelona · El passat 9 de març l'Ateneu Barcelonès ha acollit el debat Defensa i seguretat: país armat i/o país de pau?, amb la vicepresidenta de la insitució, Patrícia Gabancho, com a moderadora del debat, i dos dels experts en matèria de defensa a Catalunya: Jordi Armadans, president de FundiPau, i Miquel Sellarès, president del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya (CEEC).

El posicionament d'ambdós ha presentat punts en comú. Miquel Sellarès s'ha mostrat favorable a canviar mentalitats a Catalunya en qüestions de seguretat i defensa, a causa de la manca de sentit d'Estat que presenta la societat catalana i la seva classe política. Sellarès ha subratllat el posicionament estratègic de Catalunya, i ha posat l'accent en la creació d'un equip d'estudi que generi polítiques de seguretat i defensa. Finalment ha sentenciat que ara no és el moment de decidir si s'ha de crear o no un exèrcit.

Per la seva banda Jordi Armadans ha defensat que la Catalunya independent s'ha de preguntar q
uè pot fer perquè el mon sigui un lloc més segur i de més pau i menys conflictiu. Partint d'aquesta premissa Armadans ha defensat dos aspectes importants: invertir en polítiques de seguretat i desmilitaritzar les relacions internacionals i la política exterior catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat