Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 14 de d'octubre del 2015 | 13:03
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

15 d'octubre: dignitat nacional

L'Espanya oficial ha despertat i els seus mitjans de comunicació, que havien negat sistemàticament que el 27-S fos un plebiscit, ara en són els màxims defensors i, ignorant els resultats i transformant-los, han volgut creure's que havien perdut els sobiranistes per quedar-se tranquils.

Però els seus aparells d'anàlisi i intel·ligència cada vegada són més conscients que la realitat social i política de Catalunya se'ls escapa i que la desconnexió de més de la meitat de la població és una evidència.

No assumir la realitat plural, política, social, lingüística i nacional d'Espanya ha comportat l'actual crisi i el procés de transició nacional català cap a la sobirania"

Aquests serveis, però, no han estat capaços d'encarar-se amb la seva pròpia opinió pública, i pitjor encara, amb el seu stablisment, per informar-los sobre el  per què del que està passant a Catalunya en els últims anys, i dir-los que el problema no és català, sinó espanyol. No assumir la realitat plural, política, social, lingüística i nacional d'Espanya ha comportat l'actual crisi i el procés de transició nacional català cap a la sobirania.

Aquest 15 d'octubre no entendran res. L'Espanya oficial segueix negant la realitat i utilitza la paret de la justícia per defensar la seva manca de racionalitat, no adonant-se que seguint per aquest camí l'únic que estan fent és potenciar el sobiranisme.

El procés de transició nacional i de desconnexió està en marxa. Ara necessitem sentit d'Estat i fermesa"

Ara tampoc no entendran que aquest 15 d'octubre la ciutadania es mobilitzi i tingui com a motivació principal, no sols protestar perquè s'intenta processar judicialment el 9-N en què la ciutadania catalana va exercir el seu dret a decidir, sinó que també encara està esperant que en aquest setanta-cinquè aniversari de la mort del president Companys les institucions espanyoles demanin perdó al poble de Catalunya per l'assassinat del seu president, un fet únic en els últims cent anys a l'Europa occidental. I a sobre, per més inri, en aquesta mateixa data, es fa declarar com a imputat l'actual president de la Generalitat, Artur Mas.

Els entrerà al cap d'una vegada que si ells tenen dignitat nacional amb les seves festes, desfilades militars, banderes, himnes i cabres, els catalans també tenen dignitat nacional i la volen exercir?

Aquest 15 d'octubre, també, el poble de Catalunya ha de ser conscient del camí emprès en el qual no hi ha retorn. No hi ha sistemes de finançament, ni nous estatuts, ni peix al cove, ni lobbies, ni pactes entre poderosos, ni menys encara, temor cap a una possible involució o intervenció dels poders de l'Estat. Aquest conflicte sols té una solució política i de respecte a ambdues dignitats nacionals, no d'una sola.

El procés de transició nacional i de desconnexió està en marxa. Ara necessitem sentit d'Estat i fermesa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat