Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 16 de de setembre del 2016 | 20:01
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Manipular: Sant Boi 2016

Aquesta darrera Diada va representar un nou gran èxit de participació amb un milió dues-centes mil persones manifestant-se en perfecte ordre democràtic arreu de Catalunya en diverses concentracions convocades per l'ANC i Òmnium Cultural.

Uns dies abans d'aquesta sorgia una interessada polèmica arran de l'acte de commemoració dels quaranta anys de la històrica concentració de Sant Boi que es va celebrar el passat 9 de setembre. Una celebració que va ser aprofitada per oportunistes de diversa índole per crear malestar en el si de les files sobiranistes.

Passats uns dies voldria aportar llum i taquígrafs al respecte. En primer lloc deixar clar que enguany ningú va proposar un acte unitari com si ho va ser el del 1976 i en segon s'ha de tenir en compte que ni la situació política ni la correlació de forces dels anys setanta amb les actuals s'assemblen com un ou a una castanya.

 

Fa quaranta anys era la sortida a la superfície, per primera vegada pactada amb els franquistes, de les forces de la clandestinitat. En canvi en ple segle XXI i quatre dècades després , inclosa la presa de pèl dels anys setanta i vuitanta, Catalunya ha entès que Espanya no vol canviar i que només pretén la nostra assimilació a la seva nació. I davant d'això ja fa cinc anys que el sobiranisme s'ha posat en marxa per tal d'aconseguir la llibertat i independència nacional.

 

La unitat segueix sent important, però encara ho és més, aconseguir l'acumulació de forces necessària per arribar a tenir la majoria política i social que ens ha de portar a la independència.

Aquest 2016 a Sant Boi, doncs, es podria haver celebrat un acte unitari. Sí, però ningú ho va proposar seriosament i això va comportar que s'acabessin fent quatre actes diferents: La commemoració de l'Ajuntament de Sant Boi, la de l'ANC, la de Podemos i les de les forces d'esquerres i sindicals del Baix Llobregat. Aquesta és la veritat sense cap mena de manipulació. Llavors per què es vol tergiversar la realitat i per què els convergents i les seves àrees d'influència mediàtica n'han volgut fer un conflicte de tot plegat?

Estic convençut que Josep Bonet i el mateix Jordi Carbonell haurien,com jo mateix ,que l'acte hagués estat unitari però en no existir aquesta opció haurien optat per assistir a l'acte organitzat per les forces d'esquerres i sindicals del Baix Llobregat. El peix a pescar està aquí i és el que el Procés ara requereix.

No manipulem més. Els problemes de determinats partits per tal de consolidar el seu espai polític no haurien de tensionar les forces que conformen el món sobiranista.


Miquel Sellarès

Membre del nucli organitzador de l'acte celebrat a Sant Boi l'any 1976

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat