Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de novembre del 2015 | 00:00
Opinió · Política
Ignasi Faura
Advocat

Una proposta valenta , potser precipitada

La presentació de la Proposta de resolució al Parlament de Catalunya per part de Junts pel Si i la candidatura d'Unitat Popular és un pas valent, que manifesta de forma inequívoca l'inicí del procés constituent del nou estat català i compleix

amb el compromís adquirit per ambdues candidatures a les passades eleccions del 27 S. Endavant!

Certament que amb la constitució del Parlament de Catalunya els independentistes teníem dos compromisos a complir, presentar una Declaració d'obertura del procés d'independència i designar el President del nou govern que l'ha de gestionar, en el benentès que si no hi ha acord per la composició del govern s'hauran de convocar noves eleccions pel mes de març. Fet que vincula estretament la declaració i la designació del president, perquè la declaració sense govern que la gestioni són paraules al vent. Es nota precipitació tant en redacció del text, poc raonat, com en la barreja de compromisos i bones intencions que incorpora. Serà bo millorar el text al llarg del debat parlamentari.

Les precipitacions no acostumen a ser aconsellables, convé preparar cada pas preveient el següent i les respostes que aixecaran, ja que anem cap un enfrontament greu i generalitzat amb els aparells de l'estat, davant la perplexitat de la comunitat europea"

L'important és fer cada pas de manera que avancem en el procés tot reforçant la unitat independentista i, en especial, la de l'entorn de Junts pel Si, que és la força majoritària a la qual li correspon guiar el procés amb fermesa i rigor per poder transformar les il·lusions en realitats. Això és el que permetrà mantenir i ampliar la confiança de la majoria del poble davant l'enfrontament amb l'estat espanyol.

Les precipitacions no acostumen a ser aconsellables, convé preparar cada pas preveient els següent i les respostes que aixecaran, ja que anem cap un enfrontament greu i generalitzat amb els aparells de l'estat, davant la perplexitat de la comunitat europea. En aquest sentit la Declaració és important que es valori en el context de la formació del nou govern i de la necessitat de tornar a guanyar a les eleccions del 20 de desembre. Sense tenir clar com s'afronten una i altre iniciativa la declaració té el perill de quedar en un manifest de bones voluntats, que no s'incardina en les properes batalles que haurem de lliurar i que excita tota mena de reaccions.

Ni és moment de precipitacions ni d'anar cadascú al seu aire! La Declaració del Parlament tindrà un alt valor estratègic que s'haurà de gestionar tàcticament, amb valentia però també amb coneixement, per poder garantir la seva realització posterior. És moment d'unitat i de claredat, més que mai necessitem la unitat de les forces polítiques i socials compromeses en el projecte. L'Assemblea Nacional Catalana, OMNIUM, i l'AMI han de continuar jugant un paper clau en la definició dels projectes polítics i socials en curs, en la participació i mobilització activa del poble català en la construcció del nou estat, de la república catalana, en la secessió respecta a l'estat espanyol, en la millora de les condicions de vida i la solidaritat de la població.

Ens agradi o no, la Declaració del Parlament està lligada al nomenament del President i govern del període de transició nacional, i a la presentació d'una candidatura independentista unitària que guanyi a les eleccions del 20D. Aquests són els reptes del moment i els hem d'afrontar amb visió de conjunt, no amb precipitació i desconnexió, perquè ens afeblirem i podríem generar desconfiança entre la ciutadania.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat