Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 4 de de febrer del 2015 | 16:15
Opinió
Marta Alòs
Escriptora

PP, PSOE i el gihadisme

Els manuals polítics més bàsics de focs d'encenalls aconsellen celebrar una signatura pública de qualsevol document davant dels mitjans i això, precisament, és el que han fet Mariano Rajoy i Pedro Sánchez.

Dilluns, dia 2 de febrer, els dos líders del PP i del PSOE signaven públicament al Palau de la Moncloa un document contra el terrorisme gihadista que, diuen, es desenvoluparà en una proposició de llei orgànica que es tramitarà paral·lelament al Codi Penal. I? Ja em perdonaran aquest parell però, és més que evident que qualsevol que no sigui precisament "gihadista" signaria un document "antigihadista", oi?

Doncs ja està signat. I ara? Perquè ara, si no vaig mal fixada, s'hi haurà d'incorporar a la resta de grups parlamentaris i després s'haurà d'aprovar la reforma del Codi Penal; que després haurà de passar al Senat; que abans haurà d'afegir el paquet de mesures antiterroristes, que s'hauran d'afegir al Codi. Oi que ja ens hem perdut?

I mentrestant, què fa el Govern popular i el PSOE i tutti quanti? Perquè això és el que preocupa. Què fan mentrestant els de la foto? Ja s'ha pogut comprovar que mentre la bona gent, o sigui tots nosaltres, als aeroports se'ns regira de dalt a baix, els gihadistes han entrat i sortit impunement. Es controlen les mesquites? S'expulsen sense contemplacions els imams que prediquen odi contra el món occidental? Es controlen i s'expulsen els que amenacen des de les xarxes socials?
Mentre a tots nosaltres als aeroports se'ns regira de dalt a baix, els gihadistes han entrat i sortit impunement"
Fa pocs dies la fiscal coordinadora contra el terrorisme gihadista a l'Audiència Nacional, alertava sobre els reclutaments que es fan a través d'internet i l'amenaça que representaven per a Occident els gihadistes que es desplacen a zones de conflicte i després retornen a casa nostra. I mentre això passa, què es fa per evitar-ho?

Sempre he tingut la sensació, em sembla que força evident, que tant el PP com el PSOE, quan els toca governar demostren una absoluta irresponsabilitat en aquest tema. La llei d'immigració del PSOE va ser una de les més toves de tota Europa i la del PP, de qui s'esperava més fermesa, va resultar més o menys igual. En un assumpte tan bèstia com és aquest, fa una certa angúnia comprovar com encara es va amb el lliri a la mà. Com encara queda espai per a la demagògia.

Després dels atemptats de París, el magnat dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch va fer un tuit on deia més o menys això: "Potser la majoria de musulmans són pacífics, però fins que no reconeguin i destrueixin el gihadisme creixent, també en seran responsables". Els usuaris de les xarxes li van dir de tot, però encara no he vist, de manera unànime, clara i contundent, cap condemna per part del món musulmà.

Algunes persones musulmanes ho han fet. Poques. Algunes comunitats musulmanes ho han fet. Poques. Quants imams europeus han condemnat l'assassinat, per exemple, dels jueus que van morir a l'atemptat del supermercat jueu? Quants des de les seves mesquites els han dedicat una oració, unes paraules de consol? Ai!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marta Alòs
Marta Alòs
Escriptora
Opinió · Política
Això no és un polític
Opinió ·
Temps de lectura
Opinió ·
La Marató, més enllà de l'èxit
Opinió · Política
La pell de la democràcia
Opinió · Política
El cas Pujol
Opinió · Política
Un 'book' reial
Opinió · Política
Els bascos, amics?
Indica publicitat