Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de juliol del 2012 | 19:55
Recull de premsa

Batista: "La proclamació de Laura Mintegi pot representar un tomb abertzale"

"El perfil transversal de Mintegi indica la voluntat de l'esquerra abertzale d'atraure nous sectors".

El periodista Antoni Batista ha explicat a un article a El Triangle que la possibilitat que l'esquerra independentista basca "en coalició assoleixi una fita important en les properes eleccions preocupa seriosament els aparells de l'Estat".

"La segona posició en les urnes ─ha continuat─ és segura en les enquestes i la primera pot ser possible; i sigui com vulgui els partits d'obediència espanyola [...] queden desplaçats als flancs i a l'absència de lideratge en l'oposició". Batista ha sentenciat que "l'escarni va molt més enllà" perquè "per primer cop en una de les nacions històriques de l'Estat espanyol, el poder i l'oposició seran nacionals".

Un exemple d'aquesta por, segons Batista, es troba a les pàgines del diari El País, el qual publicava  en edició dominical un article "apocalíptic, aparentment informatiu, en el qual es desqualificava sistemàticament el govern d'esquerra independentista", i ho feia "amb un parell de curiositats lingüístiques: la del regnat, en una ideologia clarament republicana, i la del verb dissipar, que vol dir tot el contrari que sembla voler dir".

"L'artice explica que les grans obres ─ha informat─ s'han canviat pel folklore, que no hi manquen les complicitats amb els presos d'ETA, alhora que usa les mofes Bilducracia o Bildustán, terminologies mai usades en altres opcions polítiques". En aquest panorama, Batista ha subratllat el paper de la nova candidata a la lehendakaritza per EH, Laura Mintegi, qui "té entrada la Wikipèdia, i no una còpia d'una fitxa policíaca", i que l'autor de l'article ha assegurat que pot representar "un tomb abertzale a la política basca".

"La doctora Mintegi és una acadèmica de prestigi, en els àmbits de la història i la pedagogia, encara que també ha conreat la literatura de ficció i el periodisme. Cap altre candidat [...] no té els galons acadèmics d'ella, ni la meritocràcia que tant s'invoca" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat