Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de gener del 2015 | 19:00
Recull de premsa

Carod: "Abans que no es produeixi una desmobilització de proporcions inquietants, preneu la iniciativa sense vacil·lar"

"Abans que no es produeixi una desmobilització de proporcions inquietants, preneu la iniciativa sense vacil·lar i assenyaleu el camí, perquè això no pot durar eternament".

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha sentenciat a un article que el poble "ha fet el que havia de fer i ho ha fet molt bé, amb convenciment, il·lusió i alegria i, el que és més important, sense por".

"Per primer cop en dècades --ha insistit Carod--, l'actitud catalana ha estat propositiva i no pas reactiva, ha estat el resultat de tenir objectius propis clars i no la resposta a la darrera atzagaiada espanyolista, com era habitual en el nostre comportament col·lectiu. Però ara, sense cap punt en el paisatge immediat, clarament identificable, que actuï com a catalitzador i mobilitzador de les aspiracions col·lectives, sort en tenim de l'espanyolisme que no cessa. L'acceptació de la querella contra el president, la vicepresidenta i la consellera, el discurs nadalenc del rei o les darreres mesures en finançament autonòmic, serveixen per a mantenir viu l'esperit reivindicatiu".

A l'article No ho allargueu més Carod hi ha dit que les dissensions entre partits "a la llum pública, el distanciament entre lideratges i el tacticisme electoralista que hom intueix perjudiquen la credibilitat i la utilitat de la política democràtica" deixen espai per al "populisme demagògic de dreta i d'esquerra": "És imprescindible de trobar un desllorigador amb l'anunci d'una sortida al camí de sínia actual, fent sempre tombs per la mateixa ruta. Com que, al final, algun acord hi haurà d'haver, sigui el que sigui però acord, trobeu-lo i anuncieu-lo".

A l'article No ho allargueu més Carod hi ha continuat explicant que com més es retardi, "més creixeran la decepció i la confusió" ja que això "no pot esperar més, i el manteniment de la tensió civil permanent requereix unes contrapartides de claredat d'objectius que ara no es donen". "Abans que no es produeixi una desmobilització de proporcions inquietants, preneu la iniciativa sense vacil·lar i assenyaleu el camí, perquè això no pot durar eternament" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat