Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de de març del 2014 | 18:37
Recull de premsa

Carod: "Són recurrents les acusacions de nazis als catalans per espanyols, però qui s'entrevistà amb Hitler fou Franco"

"L'afusellat va ser el president Companys, lliurat pels nazis als franquistes; segons els bisbes espanyols, la independència atempta contra un bé moral superior que és la unitat d'Espanya".

L'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira ha indicat a un article que "el tuitaire es fica a la conversa i diu a Ada Colau per què escriu en català ja que els tuits es veuen a tot Espanya i, per tant, els hauria d'escriure en espanyol per educació".

"La cantant colombiana Shakira ha incorporat al seu proper disc la cançó Boig per tu, en la llengua del seu marit, de la família dels seus sogres i del país on viu, al costat d'altres cançons en anglès, fet que ha comportat tota una pluja d'insults barroers, racistes i xenòfobs" ha recordat carod a l'article Ganes de federar-se. "Una jutgessa canària, aprofitant la data del 23-F, ha retirat la custòdia d'una filla a una mare resident a Catalunya, on treballa i on la nena està integrada amb normalitat, adduint que la presència del català a la societat on viu és un factor perjudicial per a la criatura" ha recordat Carod.

Finalment l'autor de l'article també ha recordat que
un grup de fotògrafs espanyols "es queixen amb contundència a l'empresa Google pel fet d'incorporar el català en una publicitat d'aquesta empresa, en la qual també hi era present la seva llengua" queuna senyora "truca irada a una empresa del sector alimentari, des d'una ciutat espanyola, per haver descobert que, en un producte de consum habitual, entre altres llengües hi ha la catalana, però tot es tranquil·litza en comprovar-se que es tracta d'una falsa alarma, que l'empresa en qüestió, radicada a Catalunya, no fa res en català, i que l'idioma sospitós detectat és portuguès, circumstància que no provoca cap mena de rebuig", així com que el govern espanyol "obliga la Generalitat de Catalunya a assumir amb diners públics l'ensenyament personalitzat en castellà dels infants la família dels quals ho demani, estenent la mesura lingüística a tota l'aula, no respectant, però, la mateixa iniciativa al País Valencià i a les Balears quan l'idioma sol·licitat és el català".

Finalment Carod ha dit: "són ja recurrents les acusacions de nazis adreçades als catalans per nacionalistes espanyols, malgrat que qui s'entrevistà amb Hitler fou Franco i l'afusellat va ser el president Companys, lliurat pels nazis als franquistes; segons els bisbes espanyols, la independència atempta contra un bé moral superior que és la unitat d'Espanya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat