Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de setembre del 2013 | 16:36
Recull de premsa

Casals: "Si volem viure com a catalans hem de disposar dels mateixos instruments dels estats"

"Encara hem de fer molta feina, cal explicar el projecte a molts dels nostres conciutadans que encara hi són aliens; no cal dir que respectarem els qui tinguin un projecte alternatiu, però no volem que ningú es perdi l'oportunitat de participar".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha celebrat a un article el resultat de la Via Catalana de la passada Diada, en la qual queda clar que avui "hi ha una clara majoria de ciutadans de Catalunya que desitgem viure en un estat independent".

A l'article Seguim fent via Casals hi ha dit que aquesta voluntat "necessita poder ser posada en evidència" a través del "millor dels mecanismes del joc democràtic: les urnes": "És per això que reclamem amb fermesa i amb urgència ser cridats a una consulta, en la qual dirimirem quants som els qui volem fer el pas de la construcció d'una nova relació amb els veïns espanyols".
Volem la independència perquè sabem que és imprescindible per assegurar polítiques de racionalitat econòmica i de cohesió social"
"La doble voluntat d'actuar --ha continuat explicant-- segons les regles democràtiques i de voler assegurar la nostra pervivència com a poble diferenciat és el que defineix el nostre moment polític. Un moment que també podem definir com de catalanisme renovat [...]. Avui que Espanya és democràtica, moderna i rica, constatem que no vol ser plural. Si volem seguir vivint com a catalans hem de disposar dels mateixos instruments dels quals disposen els estats".

Finalment Muriel Casals ha conclòs que "per sort" la creació d'un nou estat "avui té molt menys dramatisme" que en el passat i ha sentenciat que els catalans "volem la independència perquè sabem que és imprescindible per assegurar polítiques de racionalitat econòmica i de cohesió social".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat