Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de novembre del 2014 | 20:10
Recull de premsa

Casals: "Un dels principis de la Unió Europea és unitat en la diversitat"

"Avui tenim més força que la setmana passada i ara hem d'acabar junts el que junts ens hem proposat. Tornarem a les urnes, ben aviat, per aconseguir la independència. Depèn de nosaltres".

La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha dit a un article que el 9-N l'hem viscut "sobretot com un exercici de sobirania" sentint-nos "explícitament responsables del nostre futur, fet que ens fa feliços en el present". "L'espectacle d'introduir la papereta a l'urna, després d'esperar pacientment, il·lusionadament i amistosament amb els companys de fila, no l'oblidarem mai" ha rematat.

A l'article Un camí irreversible Casals hi ha dit que ara sabem que el nostre camí cap a l'autodeterminació "no té marxa enrere" perquè després del 9-N "ja res no serà igual a Catalunya, ni a Espanya, ni tampoc a Europa": "Això que hem fet és irreversible i avui sabem que el proper mapa d'Europa tindrà més colors, perquè hi haurem afegit el color català. Tot i que hi ha qui ignora la pluralitat com a valor europeu, un dels principis de la Unió Europea és unitat en la diversitat."

Casals ha dit que els catalans estem "decidits a arribar fins al final d'aquesta part del camí. I després haurem d'emprendre un altre tram del recorregut, en un viatge que implica una nova relació entre nosaltres i la resta del món" i que "hem entrat en un punt de no-retorn que ens ha de portar definitivament cap a la independència, si actuem amb unitat, intel·ligència política i generositat".

"Avui tenim més força que la setmana passada i ara hem d'acabar junts el que junts ens hem proposat. Tornarem a les urnes, ben aviat, per aconseguir la independència. Depèn de nosaltres" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat