Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de maig del 2014 | 19:36
Recull de premsa

Mateu: "Hem romput el tòpic que els balears no es mouen ni es mullen per res"

"Tot plegat fa pensar en una cortina de fum per encendre i cremar l'educació i la cultura. I això fa un gran mal a la societat. Ha destruït tots els ponts de diàleg i 30 anys d'escola democràtica, de qualitat i en català".

El president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, ha denunciat a una entrevista que el conflicte de l'educació a les Illes "és només provocat i alimentat pel Govern Balear" i que la "gran lliçó" l'ha donada la ciutadania: "Quin incident hi ha hagut per petit que sigui en les mobilitzacions? Cap ni un, ni un crit, ni una malifeta. S'ha donat una lliçó d'educació, d'ordre i d'urbanitat".

A una entrevista al diari ARA Mateu hi ha dit que "hem romput el tòpic que la gent de Balears no es mou ni es mulla per res" i ha sentenciat que "s'ha de pensar que el conflicte ha vingut per una agressió innoble a l'educació" i que per això ha estat una lliçó "exemplar de la ciutadania que s'ha mobilitzat pel cor d'una societat, que és l'educació". "Amb els anys --ha continuat--, a poc a poc, amb calma i seny, s'havia aconseguit tenir una plataforma educativa que servia per cohesionar la societat."

Mateu ha continuat explicant: "La integració i la cohesió han estat tan fortes que hem de recordar que, quan José Ramón Bauzá va guanyar les eleccions, duia en el seu programa la lliure elecció de llengua en l'educació. Primer, va fer una enquesta a pares i mares, i gairebé el 90% van optar pel català. Es van posicionar de manera lliure i responsable. Per què no es va tenir en compte?"

Finalment l'entrevistat ha conclòs que Bauzá finalment "es va inventar el tractament integrat de llengües (TIL) i el va imposar per decret": "Què té Bauzá perquè li puguis reconèixer l'autoritat? Amb cada intervenció seva [...] ens podem fer una idea de la seva mediocritat i, a més, en fa ostentació". "Tot plegat no sembla possible o fa pensar en una cortina de fum per encendre i cremar l'educació i la cultura. I això fa un gran mal a la societat. Ha destruït tots els ponts de diàleg i 30 anys d'escola democràtica, de qualitat i en català. Ens està tallant les ales del futur. A més, només per demanar que dialogui, hi ha una persona en vaga de fam fa vint dies. Jaume Sastre ha de deixar la vaga, perquè Bauzá no es mereix que ningú mori per la seva intolerància" ha denunciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat