Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de març del 2014 | 18:11
Recull de premsa

Nadal: "Si no es resol el debat social no hi haurà esperança de solució per al debat nacional"

"Com pot haver fracassat tan estrepitosament el debat monogràfic sobre la pobresa? En la lluita contra [...] la crisi s'ha imposat un conformisme devastador".

El periodista i escriptor Rafel Nadal s'ha lamentat a un article: "Com pot haver fracassat tan estrepitosament el debat monogràfic sobre la pobresa?"

Nadal ha continuat: "
No crec que hi hagi blancs i negres claríssims. Però és evident que els que governen tenen la màxima responsabilitat, tant en l'actuació pràctica com en l'impuls polític. Si tots els partits són sensibles, si tot el Parlament està d'acord en el diagnòstic, [...] si Govern i oposició comparteixen que ens hi juguem el ser o no ser de Catalunya tal com l'hem coneguda durant els anys del benestar, com pot ser que no s'hagi pogut articular una resposta transversal, potent i immediata?"

A l'article El conformisme Nadal ha continuat explicant que ja fa temps que "en la lluita contra l'injust repartiment dels costos de la crisi s'ha imposat un conformisme devastador" i una "resignació impròpia dels actors públics amb autèntica vocació de servei": "Vénen a dir que no hi ha eines per actuar. Que potser és fàcil el camí cap a l'autodeterminació? Que potser hi havia lleis i eines que el facilitaven? I bé que s'hi han posat, amb entusiasme i convicció".

Finalment, Nadal ha dit que cal insistir en "l'altre braç de la balança: si no es resol el debat social, si no es donen mostres inequívoques de resposta immediata, si no s'impulsa una clara voluntat unitària contra la desigualtat i la injustícia, tampoc no hi haurà esperança de solució per al debat nacional". "Estem condemnats a un gran pacte. No n'hi ha prou d'afirmar que les dues agendes van de bracet. Cal signar-ho. Cal demostrar-ho. En cas contrari, les reticències, els dubtes, la legítima manca de confiança –i per tant d'entusiasme– d'alguns sectors clau del país, restarà a Catalunya les forces necessàries per sortir vencedora. En tos dos fronts, el social i el nacional" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat