Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de maig del 2015 | 17:03
Recull de premsa

Partal: "Després del 9-N tots els gests de desconnexió són justificats"

"La situació dels mossos és delicada. Però no crec que la imatge dels Mossos puga ser esgrimida com a argument, per damunt del valor polític de la resistència a una ordre injusta".

El periodista Vicent Partal ha dit a un article que l'argument que fa servir el conseller d'interior Ramon Espadaler per justificar que els ajuntaments retirin les estelades és que "és bo que es retiren les estelades, perquè cal evitar la imatge dels mossos despenjant-les dels balcons". "L'argument és profundament il·lògic, perquè el problema no és la fotografia" ha denunciat Vicent Partal.

A l'article Estelades Partal hi ha dit que "després del 9-N tots els gests de desconnexió són justificats i sumen" i, per tant, ha sentenciat que els ajuntaments "simplement haurien de mantenir les banderes".

"No faré demagògia --ha continuat--. La situació dels mossos és delicada perquè, com a policia, resten a les ordres dels tribunals. Ja ho sé, que no és tan senzill com la consigna pot insinuar. Però el 9-N bé van fer allò que havien de fer,[...] no crec que la imatge dels mossos puga ser esgrimida com a argument, per damunt del valor polític de la resistència a una ordre injusta."  

Finalment Partal ha afirmat que "la millor regla" seria que cadascú fes el que ha de fer: "Que els batlles i les corporacions defensen la bandera, que la junta electoral i els tribunals diguen el que han de dir i que els mossos i el govern prenguen la decisió que consideren oportuna. I ja veurem què passa".

"Però rendir-nos sense més ni més, per por de la fotografia que en resultarà, em sembla una actitud molt poc edificant. I políticament gens beneficiosa per al procés" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat