Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de d'abril del 2015 | 19:55
Recull de premsa

Pasqual: "Fent-nos còmplices de les fronteres autonòmiques anem desfent la llengua mentre l'anem fent"

"Tenim una tendència, des de Catalunya, a oblidar o a ignorar, ja no diguem la Catalunya del Nord, sinó el País Valencià i les Illes Balears".

El periodista Josep M. Pasqual ha alertat a un article que una de les "expectatives que hem perdut en les últimes (3 o 4) dècades és la d'articular els Països Catalans". "No em refereixo tant a la unificació política, que, en els moments de màxima defensa, només ha tingut el suport de veus molt minoritàries, sinó a la unificació de la cultura i, en especial, de la llengua; és a dir, de l'àmbit lingüístic" ha lamentat.

"L'Estat de les autonomies, --ha dit a l'article Països Catalans-- des del seu inici sota governs de centre (UCD), com en el decurs dels governs de l'esquerra (PSOE) i dels governs de la dreta (PP), i durant diverses etapes amb la torna de partits catalans (de Catalunya), sia el PSC o sia CiU, no només ha barrat el pas a la unitat de la llengua catalana, sinó que ha treballat obsessivament a favor de la segregació. I ho continua fent perquè, paradoxalment, malgrat la pruïja aculturadora, encara no se n'ha sortit del tot".

El periodista ha indicat que "allò més preocupant és la poca sensibilitat del gruix del catalanisme polític i de la societat catalana (de Catalunya) en la defensa del que, si en veritat tinguéssim sentit d'estat, hauríem d'anomenar "catalanofonia"", i ha recordat que tret de la CUP, "si no vaig mal informat, cap altra formació prioritza el marc mental dels Països Catalans".

"Tenim una tendència, des de Catalunya, a oblidar o a ignorar, ja no diguem la Catalunya del Nord, sinó el País Valencià i les Illes Balears. I fent-nos còmplices de les fronteres (autonòmiques), anem desfent la llengua mentre l'anem fent" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat