Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 5 de de desembre del 2011 | 18:28
Recull de premsa · Política

Carod: "Un president ni ha d'anar de senador, ni ha de renunciar o empetitir, en públic, la llengua del país que presideix"

"M'és molt incòmode escriure aquest article, però, moralment, crec que he de fer-lo. El president Montilla no hauria d'haver anat de senador a Madrid".

Josep-Lluís Carod-Rovira

Dura crítica de l'exvicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira a l'expresident de la Generalitat, José Montilla, a un article publicat a El Punt-AVUI en el qual el primer ha denunciat que Montilla "mai no hauria hagut de fer aquest pas [presentar-se al senat]".

A l'article Presidents, Carod ha dit que el president Montilla "no hauria d'haver anat de senador a Madrid" i ha afirmat que encara que "ho han fet altres presidents" com el de la Generalitat Valenciana (Joan Lerma) o el del govern balear (Francesc Antich) o el de la Xunta de Galícia (M.Fraga) en el cas de Montilla "parlem d'una altra cosa, del president número 128 d'una continuïtat institucional que es remunta al segle XIV i que ha sobreviscut totes les maltempsades".

"Tinc afecte per al president Montilla ─ha matissat Carod─, la seva aposta pel català ha estat molt positiva i la seva presidència exemple que som un país integrador i d'oportunitats. Però mai no hagués hagut de fer aquest pas. Algú que ha presidit Catalunya no ha d'aspirar a res més que no sigui fer d'estadista, autoritat moral, consciència cívica, de país, i no pas referent de sigles. Com ha pogut passar això?".

Carod ha afirmat que "si volem que un expresident no faci res més que no sigui això, cal canviar el sistema i posar les condicions perquè pugui fer aquesta funció nacional, representativa, suprapartidista, amb plenitud". Per aquest motiu, Carod ha conclòs que un president "ni ha d'anar de senador, ni ha de renunciar o empetitir, en públic, la llengua del país que presideix, mai, enlloc. Simplement perquè és el president de Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat