Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de juny del 2011 | 17:13
Recull de premsa · Política

J. Nadal: "Ens oferim per a col·laborar a sortir de la crisi. Estem disposats a empassar-nos la nostra part d'orgull"

El President del grup parlamentari del PSC al Parlament català, Joaquim Nadal, ha fet un oferiment a Mas "sense cap contrapartida" en favor de "crear un clima de confiança i contribuir a afavorir amb esperit de col·laboració una sortida a la crisi".

Joaquim Nadal

"No hi ha cap càlcul en aquest oferiment -ha indicat Nadal-. Cap contrapartida. El PSC està disposat a iniciar negociacions amb CiU i eventualment acordar: 1. Una reforma de les lleis de la CCMA i del CAC. 2. Una nova llei electoral per a Catalunya que acabi amb l'anomalia catalana [...] 3. Assegurar el model educatiu pactat entre els dos partits en l'anterior legislatura, preservant el caràcter de servei públic i garantint la seva aplicació. 4. Mantenir el model d'integració lingüística i la seva aplicació en el model educatiu en els termes acordats des de sempre per la majoria de les forces catalanes [...] 5. La clarificació i aplicació compartida, exigent i sòlida, del pacte per a la immigració, i l'aplicació dels principis d'igualtat de drets i deures [...] 6. La simplificació dels tràmits administratius per facilitar l'activitat productiva, la creació de riquesa, el foment de la inversió i la creació d'ocupació. [...] 7. Desplegament acordat de polítiques actives d'ocupació i de formació ocupacional. 8. Polítiques d'estalvi i racionalització en els serveis de salut, preservant la seva condició de servei públic. 9. Polítiques compartides en matèria d'investigació i innovació".

L'autor de l'article El 'dolor' del president Mas ha dit que "la vertadera història" sobre la proposta del PSC és "mantenir simultàniament una voluntat d'acord i un to d'oposició exigent i contundent en tots aquells temes de fons ideològic o de confrontació de models", i ha acceptat que "és veritat que [...] mentre el país es consumeix en una crisi sense precedents, convergents i socialistes estem embolicats en una disputa infantil".

"Potser en aquestes paraules -ha conclòs Nadal a l'article publicat a La Vanguardia- està la medicina per als dolors que ens revelava fa uns dies el president Mas. Encara no tenim clar que aquesta sigui, tanmateix, una medicina que ell estigui disposat a prendre. Fins i tot és possible que el seu orgull no li ho permeti. Per la nostra part, estem disposats a empassar-nos la nostra part d'orgull. També en tenim".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Crònica · Nació Digital
El PSC i el PSOE signen el nou protocol que liquida l'autonomia dels socialistes catalans
Opinió · Política
La deriva vergonyant del PSC
Recull de premsa · Política catalana
Soler: "La pregària del PSC"
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Recull de premsa · Cultura
Nadal: "Fundació Irla: Rescatar de l'oblit i situar en la història, fent justícia, una tasca lloable"
Opinió · Política catalana
De Montserrat Roig a Samuel Beckett
Opinió · Política catalana
Sentit institucional, sentit de país
Recull de premsa · Política
Llansana: "El país de C's"
Indica publicitat