Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de d'octubre del 2014 | 19:07
Crònica · Afers religiosos

El bisbe Pardo demana no ser aliens al procés català

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, s'ha referit a la participació dels cristians en la vida associativa i pública, amb menció especial al procés sobiranista català.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo.

Citant el Consell Pastoral Diocesà de la diòcesi de Girona, el bisbe Pardo ha afirmat: "Demanem als cristians que no restin aliens al procés que viu el poble català i que, amb esperit democràtic i pacífic, escullin amb tranquil·litat de consciència aquella opció que creguin millor per al bé de Catalunya. I que segueixin participant positivament i activament en la vida pública".

Aquestes paraules figuren en l'homilia que el bisbe va pronunciar amb motiu de la celebració solemne, cívica i eclesial del patró de Girona, sant Narcís. Les paraules de Pardo tenen fort contingut social.

En aquest sentit, es va referir a "les greus qüestions socials i polítiques que planen sobre el nostre poble, i que van des de la urgència de respondre a les necessitats de les persones fins a les conseqüències de decisions polítiques que són motiu de preocupació, reflexió, de compromís i d'esperança".

El bisbe gironí fa una crida a la política entesa com preocupació pel bé comú. Pardo va comentar: "Com diu el papa Francesc, la política, tan denigrada, és una altíssima vocació, és una de les formes més precioses de la caritat, perquè busca el bé comú. Demano a Déu que creixi el nombre de polítics capaços d'entrar en un autèntic diàleg que s'orienti eficaçment a guarir les arrels profundes i no l'aparença dels mals del nostre món. També li demano polítics que actuïn sempre amb la finalitat de resoldre els problemes de la majoria de ciutadans, i no en el seu propi interès i els del seu grup".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat