Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 2 de d'octubre del 2014 | 18:55
Crònica · Afers religiosos

El Papa encoratja la independència de les nacions petites

El papa Francesc encoratja la independència de nacions petites com Albània, el darrer país que ha visitat.

Albània té quasi tres milions d'habitants, menys de la meitat dels habitants que té Catalunya. Va aconseguir l'any 1902 la seva independència com a república moderna. El 1992 es va crear l'actual república d'Albània.

El missatge papal té un caràcter eminentment evangèlic, eclesial i cívic. És interessant escoltar les paraules de Francesc, també des d'aquesta última perspectiva. I fer-ho des d'una Catalunya en procés de sobirania, defensora de la seva identitat nacional, amb participació reivindicativa de molts joves però que es troba davant una Espanya (PP/PSOE) tancada i un president espanyol plasmàtic.

Francesc, en el seu primer discurs d'aquest viatge a Albània, va referir-se en el palau presidencial de Tirana a la independència. Va confessar: "Estic molt content de trobar-me amb vostès en aquesta noble terra d'Albània, terra d'herois que sacrificaren la seva vida per la independència del país".

Va parlar de la llibertat i la solidaritat del poble albanès: "La llibertat recuperada els ha permès mirar el futur amb confiança i esperança, posar en marxa projectes i teixir noves relacions d'amistat amb les nacions properes i llunyanes".

El Papa va animar els joves: "Estimats joves, vostès són la nova generació d'Albània, el futur de la pàtria (...). Així construiran una Albània  i un món millor, seguint les petjades dels seus avantpassats".

També va tenir en compte la identitat: "Hem de tenir present un principi clar: no es pot dialogar si no es parteix de la pròpia identitat. Sense identitat no pot haver-hi diàleg. Seria un diàleg fantasma, un diàleg en l'aire, sense valor".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat