Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de maig del 2007 | 16:39
Crònica · Brunete mediàtica

La premsa nacionalista, contra Ciutadans

Que la premsa nacionalista és pèrfida, parcial i manipuladora, no és cap notícia i probablement, benvolguts lectors, no us ha passat mai per alt. El que sí és notícia i alhora no deixa de sorprendre és que una formació política parlamentària no només no ho sàpiga sinó que aquest fet formi part de l’argumentari oficial. El grup polític en qüestió no es altre que Ciutadans–Partido de la Ciudadania, que ha justificat els seus resultats més aviat escassos amb l’argument que els mitjans juguen en la seva contra. “El que passa és que no ens estimen”, es deia entre la militància que seguia els resultats diumenge al Ritz, mentre que el líder del partit afirmava que “han anat a per nosaltres”. No serà el cas del diari de Pedro J. i el grup de comunicació d’El Mundo, que l’ha mimat descaradament durant tota aquesta campanya. De fet en alguns ambients ja es coneix Albert Rivera com el niño de Pedro (compartiran aficions?). Però si que és el cas de la resta de la premsa nacionalista, especialment de La Razón.

Naturalment que als nacionalistes els preocupa un partit antinacionalista com Ciutadans, així que després de constatar que perjudica greument les ja minses possibilitats del nacionalisme encapçalat pel PP, ha començat la campanya per retirar del mercat un producte que havia de servir per fer mal a la competència, però que ves per on qui perjudica més és als populares. Així La Razón publicava dilluns, el dia després de tot plegat, “El fenómeno Ciutadans se diluye”. Un titular que, ja d’entrada, nega a la formació de Rivera la qualitat de partit i la sitúa al mateix grup que un OVNI o un Poltergeist, capaç de desaparèixer i aparèixer en un tres i no res. Avui dimarts, ja amb les dades a la mà La Razón insisteix i titula “Ciutadans se desmorona en toda Cataluña” tot adduint que “la formación política consigue menos votos que en las autonómicas”. El diari carrega contra Rivera, a qui retreu que faci responsables els mitjans dels mals resultats assenyalant que “suele ser más fácil señalar a otros que plantearse los errores cometidos por uno mismo”. El decano ABC optava en canvi per posar el dit a la llaga: “Ciutadans afronta un futuro incierto al perder 22.500 votos de las autonómicas”, titula la informació on comenta avui dimarts els resultats. Però a més contradiu directament Rivera i, assenyalant la relació Rivera-Pedro J. afirma que “el pinchazo” de Ciutadans s’ha produït a pesar de que “cuenta con el apoyo de algunos medios de comunicación”.

Ja se sap “amic Rivera, hasta aquí podíamos llegar”, quan anunciaves que “el fenómeno” comptaria amb tres regidors a l’Ajuntament de Barcelona, no pensaves a qui se’ls restaries? Doncs queda poc patriòtic desviar vots del nacionalisme, el de debò, que diria la Mallol. Així que no t’estranyi que Pedro J. i Losantos t’utilitzin per perjudicar Piqué, que encapçalarà la propera llista del PP al Congrès, ni que ABC i La Razón manipulin i et vulguin mal per disminuir l’amenaça d’un partit que pugui restar vots al autèntic “partido nacional”. I és que, “amic Rivera”, hi ha nacionalismes amb els que es millor no jugar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat