Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de març del 2007 | 19:03
Notícia · Política

Ciutadans ignora que a Catalunya es parlen més de 300 llengües i fa servir "paràmetres tronats" quan parla del català

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía fa servir "paràmetres tronats, antiquats i passats de moda" quan parla de la situació lingüística que es viu dia a dia als Països Catalans. Així ho ha afirmat, amb contundència, el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ha recordat els estudis de la lingüista Carme Junyent, que posen de manifest que al país ja hi ha ciutadans de tantes procedències que parlen més de 300 llengües diferents. Carod-Rovira, amb aquest documentat exemple, posa de manifest que els limitats paràmetres català-espanyol que fa servir Albert Rivera quan es refereix a la situació lingüística del país "no tenen res a veure amb la realitat".

El líder de Ciutadans creu que la Generalitat és monolingüe i que l'espanyol passa a ser una "llengua residual" quan "no facilita als ciutadans la documentació en les dues llengües oficials". Rivera posa com a exemple el web gencat.cat -que, malgrat tot, és 100% accessible en espanyol i anglès-, els cartells, la rotulació i la publicitat de la Generalitat. És per tot això que Rivera acusa la Generalitat d'obviar "la realitat social del país". Una realitat, però, que ni coneix i que esbiaixa al seu gust, perquè no té ni en compte la triple oficialitat lingüística que ja estableix l'Estatut de la Moncloa: el català, l'espanyol i l'occità de la Val d'Aran. És per això que el vicepresident acusa Ciutadans de voler "dividir" la societat quan s'expressa en aquests termes, "que no són reals".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat