Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de d'octubre del 2009 | 13:34
Crònica · Esport

El preu de Leo Messi

Impagable ara per ara, Leo Messi rep les conseqüències de ser el millor. Va amb el càrrec. s un pes que ha d'arrossegar Roger Federer com també ho havien de fer Michael Jordan, Lance Armstrong o Michael Schumacher. Pressió, en diuen. Massa cruel quan parlem d'un noi de 22 anys. I és aquí on l'entorn juga un paper vital. D'entrada, Pep Guardiola -una reverència un cop més- l'ha defensat amb un "Messi pot jugar malament tantes vegades com vulgui".
 
Molt lluny de l'entrenador del Barça queden actituds com les de Maradona -"he de parlar seriosament amb ell, ha de fer el salt d'una vegada"- o de Johann Cruyff -tot i que en el seu cas mai sabem si ho fa en primeres o en segones interpretacions: "Està acusant la pressió de ser el millor". A més, parlar de Messi és tant llaminer que, fins i tot, el sindicat de futbolistes FIFPro s'ha manifestat públicament sobre el contracte de l'argentí. Amb l'argument de la raó sota el braç, des de FIFPro s'ha incidit en el contracte del jove argentí per denunciar unes irregularitats que molt probablement es repeteixen en tants i tants casos més. Ara bé, si el titular l'acompanya el nom de Messi automàticament prèn més rellevància.

s inevitable que tothom posi Leo Messi a la seva boca. Molts ho fan alleugerits d'arguments, però és clar que parlar de Messi sempre suposa un èxit d'atenció. De casos d'esportistes, grans esportistes, que han disminuït el seu rendiment o que han capgirat la seva situació amb una facilitat esbalaïdora n'estem tips de veure. Ronaldinho va baixar del cel a l'infern en dos dies. Tamudo, possiblement el jugador més important de la història de l'Espanyol, és ara mateix qui més nosa fa al seu club. A Ricky Rubio fa dos mesos l'idolatraven a Badalona. Per tot això, que Messi sigui Messi i, per exemple, deixi de ser "el catalán" a l'Argentina quan no funciona amb l'albiceleste'. Messi és molt bo i aquest article no pretén jutjar-lo. Parlar del seu entorn mereixeria una altra jornada de reflexió.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Esport i Ciutadania
Copa Amèrica
Notícia · Societat civil
L'Argentina exerceix el dret de decidir
Crònica · Esport i Ciutadania
L'altra història de Leo Messi
La fotografia · Política
Catalunya i Argentina enforteixen vincles
Crònica · Esport
58 - 60 - 12 - 21 - 102 - 3'09
Crònica · Esport i Ciutadania
Messi. Un príncep truca a la porta
Crònica · Esport i Ciutadania
"¡Para vós, Negro!"
Indica publicitat