Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de febrer del 2013 | 17:44
Crònica

Josep Rull, l'home fort de la futura CDC

La possible imputació d'Oriol Pujol en l'afer ITV i la seva probable retirada de la primera línia del partit ha obert un debat entre els quadres dirigents sobiranistes de CDC, els quals no volen que els afers externs al procés sobiranista puguin ésser un fre al moment històric que creuen que estan protagonitazant.

El propi Oriol Pujol ha deixat clar que ell no serà un impediment en el procés endegat. Davant d'aquesta situació s'han començat a entreveure diferents moviments dels sectors que avui conformen els quadres de comandament de CDC.

Tot i que hi ha diversos candidats a la substitució ─si aquesta s'acaba duent a terme─ d'Oriol Pujol, aquell qui avui té més números i més carisma per a recollir el repte de substituïr Pujol és sens dubte Josep Rull.

Rull ha estat fins ara secretari d'organització de CDC i també l'home que ha dirigit l'estratègia de mobilització de les bases de CDC per tal d'aconseguir no sols que es pugui dur a terme un referèndum pel dret a decidir sinó també que es pugui endegar una campanya a favor del Sí.
El sobiranisme és conscient que les dificultats de CDC i d'UDC són les seves debilitats"
Les bases de CDC, sobretot aquelles dirigides per les noves generacions sorgides de la JNC, es troben mobilitzades per donar suport a l'opció Rull, una opció que creuen que pot donar continuïtat i solidesa al projecte sorgit de l'últim congrés de CDC. A més, les bases consideren Josep Rull com un home amb bones relacions amb els sectors sobiranistes d'UDC, amb l'ANC, amb l'AMI i també amb Òmnium Cultural. 

A més, Rull ─un home mai no vinculat amb cap "sector dels negocis" de CDC i considerat un representant del sector socialdemòcrata del partit─ compta amb moltes possibilitats d'entesa amb l'Esquerra d'Oriol Junqueras i Marta Rovira. L'únic inconvenient, però, que Josep Rull pot trobar-se dins de CDC són alguns sectors vinculats als poderosos o ultra-liberals que vulguin aprofitar el buit d'Oriol Pujol per a consolidar CDC com una força netament ultraliberal.

El sobiranisme, doncs, és conscient que les dificultats de CDC i d'UDC són les seves debilitats donat que, a dia d'avui, sense la força electoral de CiU no  és possible un procés sobiranista cap al dret a decidir ─i encara menys encara cap a la independència.
El principal enemic som nosaltres mateixos, cal no endegar dinàmiques fraticides de confrontació"
És per aquest motiu que des del Col·lectiu Joan Creixell voldriem fer reflexionar tots els sobiranistes sobre la necessitat d'aparcar certes problemàtiques internes per tal de fer pinya a l'entorn de l'opció sobiranista plural que representa la suma de CDC-UDC-ERC-ICV-CUP.

En els propers mesos haurem de vigilar: hem de ser conscients que el principal enemic som nosaltres mateixos i cal no endegar dinàmiques fraticides de confrontació. Tots plegats hem de ser capaços de pactar la transició nacional que ens ha de dur a l'esdevenidor d'ésser un poble lliure que decideixi el seu propi futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat