Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de març del 2015 | 18:27
Crònica · Política catalana

ICV, en una cruïlla pel seu futur

En la convenció d'Iniciativa del passat dissabte, pocs dies després que Tribuna.cat publiqués l'entrevista a l'ex eurodiputat Raül Romeva, s'ha fet evident amb gran correcció que ICV torna a passar per una nova crisi interna que recorda les múltiples crisis que el partit històric del PSUC va tenir en els seus darrers temps. Un partit, el PSUC, del qual ICV hi va sortir com a herència al futur.

En la convenció del passat cap de setmana d'ICV, el sector de Joan Herrera, majoritari en una proporció 60-40 --tot i els intents de controlar els diferents sectors-- va abandonar l'objectiu unitari i sobiranista de plantejar la independència fora de l'Estat espanyol.

Des de feia setmanes, persones relacionades a Àmbit Fet Nacional d'ICV notaven ja cert nerviosisme per tal de no perdre els orígens ni el full de ruta sobiranista amb l'objectiu de la independència dins del partit. A més, el dirigent més important d'aquest sector, Jaume Bosch, ja havia anunciat setmanes abans, amb correcció i discreció, que en acabar la legislatura es retirava de la primera fila de la política. ¿Preveia Bosch el que passaria a l'assemblea d'aquest passat cap de setmana?
Esperem que Herrera i sobretot Camats reflexionin"
Tot s'ha precipitat després d'aquesta convenció. Teresa Mira, membre de la direcció d'Àmbit Fet Nacional, ha sortit de l'executiva i ha anunciat que constituiria un sector crític. Poques hores després, un dels líders més característics i coneguts d'ICV, Raül Romeva, anunciava que abandona ICV dient: "No crec possible, i ni tan sols desitjable, una Catalunya sobirana en una Espanya plurinacional. Ho hem intentat. Potser massa i tot [...]. La convenció d'ICV ha posat rumb cap a una Catalunya dins d'Espanya. El meu compàs nàutic fa temps que en marca un altre. El més coherent i honest és que doni per acabada la meva etapa de militància a ICV".

Tot plegat és una mala notícia pel sobiranisme. ICV, hereva del PSUC, ha sigut molt important per a continuar i defensar la Catalunya un sol poble, i per a estendre el sobiranisme entre el món sindical i popular. Esperem que Herrera i --sobretot-- Camats reflexionin i no siguin engolits per Podemos i altres entelèquies que tenen el cor i els sentiments a Espanya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat