Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de de març del 2015 | 18:33
Crònica · Política catalana
Andreu Pujol
Historiador

Unió és Duran i Duran és Unió

El conseller Ramon Espadaler va deixar anar que "Duran és Unió i Unió és Duran" per deixar clar que la constant argumentació de CDC que dissocia una cosa de l'altra no té cap mena de fonament. Des de "L'État, ces't moi", frase atribuïda al rei de França Lluís XIV, que no havíem vist una cosa semblant, però Espadaler s'hauria d'adonar que el discurs de CDC es fa en benefici de la federació i, per tant, també d'UDC.

Els convergents s'han adonat que no és compatible la credibilitat independentista amb les mitges tintes i els giravolts d'Unió i, per tant, allò que permet mantenir la flama de l'esperança viva entre els electors és el fer veure que hi ha una dissociació entre el partit democristià i el seu líder.

Tal dissociació encara està per veure i tot indica que no existeix. De moment han posposat el debat sobre la independència al si d'UDC fins després de les municipals, per tal de mantenir l'intriga que permeti presentar-se als ajuntaments amb un color de gos com fuig on cadascú hi vol veure la tonalitat que li interessa.

Ara mateix, el que sabem és que Duran és líder d'UDC perquè així ho ha escollit la seva militància. Sabem, també, que els sectors que haurien de ser més propers a l'independentisme, com és el cas d'Unió de Joves, no mostren cap tipus de discrepància amb el lideratge del polític de la Franja. Les joventuts del partit han fet un comunicat demanant "respecte davant les contínues desacreditacions contra Duran i Unió".
La persecució de la discrepància estén els tentacles fins a la llista municipal més recòndita"
Tota veritable dissidència n'ha sortit escopetejada. Els amics d' El Matí van dissoldre's com a corrent crític del partit l'any 2009 i es van constituir com una associació independent. Josep Maria Vila d'Abadal, alcalde de Vic, va deixar Unió l'any 2012 i avui dia s'aixopluga sota el Moviment Demòcrata Català.

Pel que fa a les llistes municipals, el control del partit es fa amb mà de ferro, com no pot ser d'altra manera en una formació que basa el seu poder en les quotes i no en la submissió al designi de les urnes. La persecució de la discrepància estén els tentacles fins a la llista municipal més recòndita, com ja vam veure l'any 2011 en casos que ara no rememorarem perquè els afectats volen deixar córrer aquesta etapa de la seva vida.

Unió és Duran i Duran és Unió. Res indica el contrari i s'agraeix la sinceritat d'Espadaler davant les cortines de fum que ens volen tapar la realitat amb finalitats electoralistes

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat