Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de d'octubre del 2013 | 18:29
Crònica · Seguretat

Llanos de Luna fa un míting unionista als CFSE

Aquesta setmana, la delegada ultra de la metròpoli, María de los Llanos de Luna, ha fet un míting unionista a l'acte que celebrava la diada de la Policia Nacional a Barcelona. Descaradament i aprofitant el seu càrrec institucional, Llanos de Luna ha fet un discurs dogmàticament del PP.

La delegada ha demanat, en aquest discurs, als professionals de la policia espanyola --suposadament residuals a Catalunya-- que garanteixin la unitat que determina la Constitució, norma de la qual "emana tota legalitat" segons Llanos de Luna.

El discurs de la delegada ha sorprès una vegada més els escassos representants de la societat civil i empresaris i, naturalment, ha provocat la perplexitat entre els pocs membres assistents de la Policia de Catalunya. 

A l'acte Llanos de Luna ha repartit condecoracions a aquells membres de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) que han fet alguna actuació meritòria a Catalunya. Al final de l'acte alguns membres dels CFSE en privat han considerat que el discurs de la delegada, tot i els seus fonaments constitucionals, era una reiteració de la doctrina del PP en contra de la transició nacional catalana. 

Molts dels membres dels CFSE han arribat a explicar que, després d'anys de viure a Catalunya, ells mateixos tenen fills i familiars que tenen penjada l'estelada al balcó o que han assistit a la Via Catalana, i que no entenen el discurs de Llanos de Luna. Un d'ells s'ha qüestionat: "¿Me obligaran a detener a mi hija y a su marido?".

En altres converses, alguns membres dels CFSE han parlat del 12-O i de les possibles provocacions i violència de l'ultradreta, i aquests han comentat que poden haver-hi aldarulls en la celebració del dia de la hispanitat a Catalunya. En aquest tema, les converses pujaven de to. D'alguna d'elles se'n destacava: "Estos, nada. Son muy valientes si nosotros estamos detrás con tolerancia". Altres deien: "Aquí tendran que enfrentarse a la BRIMO y tienen muy mala hostia". 

Altres converses també han comentat el civisme del poble català d'allò que els membres dels CFSE anomenen "secessionisme". Tot escoltant les converses d'aquest acte, es demostra la diversitat de postures polítiques i professionals dels CFSE, una caracaterística que hauria de tenir en compte Llanos de Luna.

A l'acte no hi ha assistit ni un sol polític de la Generalitat, sols dos o tres càrrecs del PP, un del PSC i un de C's.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat