Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 2 de de juliol del 2012 | 17:47
La fotografia

4.000 persones omplen la Seu Vella en l'inici de la Marxa cap a la Independència

L'inici de la Marxa cap a la Independència, convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha comptat amb la presència de Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba i Ferran Requejo, entre d'altres.

Barcelona · Unes 4.000 persones han marxat aquest dissabte per Lleida en l'inici de la Marxa cap a la Independència convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fins arribar a la Seu Vella.

Allà, Lluís Llach, Patrícia Gabancho, Toni Strubell, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig, Oriol Grau, Xavier Garcia, Oriol Domènec i Josep Maria Roige han apel·lat a empènyer cap a l'Estat Propi secundant la lectura del Manifest en què es constata la fi de la via autonomista. Els participants han fet una crida a fer que l'Onze de Setembre marqui un punt de no retorn amb una massiva concentració reclamant que Catalunya sigui un nou Estat a Europa.

Posteriorment, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha afirmat: "Avui, a Lleida, estem escrivint la primera pàgina de la història de la Catalunya lliure […] Per als catalans i catalanes la independència no és una opció; és una obligació. La nació catalana ha de reclamar la seva llibertat!" Forcadell ha afegit que "aquesta marxa no té retorn, ens comprometem ara i aquí a no fer ni un pas enrere fins aconseguir que Catalunya sigui un estat d'Europa", i ha acabat fent una crida a la concentració de l'onze de setembre "per aconseguir que Catalunya sigui el proper estat d'Europa. Un estat lliure, just i solidari, que miri de tu a tu a tots els altres estats del món. Mai més ajupits! Mai més sotmesos!".

Per la seva banda, Lluís Llach ha dit que "el poble català ha pres consciència de la força que té", i ha citat el ja famós discurs de Josep Guardiola animant als catalans a llevar-se ben d'hora per ser imparables. Guardiola, precisament, ha donat suport a la Marxa cap a la Independència, tot i no haver-hi pogut assistir. L'acte també ha comptat amb la intervenció de Jaume Marfany, en representació de la CAL, entitat que avui inicia el Correllengua. El discurs final de la Carme Forcadell ha donat pas al cant d'Els Segadors per part del grup Al Tall i dels assistents a l'acte. Al Tall i el grup Bonobos posaran amb les seves actuacions el punt i final a l'acte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat