Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 31 de de març del 2014 | 18:58
La fotografia

530 adhesions i prop de 800 persones reforcen el dret a decidir al Baix Llobregat

Nou acte de reforç del dret a decidir. Aquesta setmana el suport a la celebració d'una consulta per la independència de Catalunya s'ha fet evident en la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat.

Barcelona · La sala Pal·ladius de Pallejà (Baix Llobregat) ha acollit aaquesta setmana la presentació de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat. L'acte va comptar amb la participació de Josep M. Álvarez (secretari general d'UGT), Joan Carles Gallego (secretari general de CCOO), Muriel Casals (presidenta d'Òmnium Cultural), Carme Forcadell (presidenta de l'ANC), Salvador Esteve (alcalde de Martorell), Oriol Junqueras (alcalde de Sant Vicenç dels Horts), Lluís Tejedor (alcalde del Prat de Llobregat) i Frederic Prieto (president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat) Josep M. Álvarez, secretari general d'UGT, va recordar en la seva intervenció que "des de la guerra dels segadors fins avui, l'avenç nacional de Catalunya ha anat sempre acompanyat de l'avenç social, i ha de seguir sent així".

Álvarez ha assegurat, a més, que UGT s'adhereix al dret a decidir "perquè és i representa una oportunitat per aprofundir en el sistema democràtic del país i assolir noves fites de llibertat i de drets" i que aquest "és el desig del poble català a dir prou a promeses incomplertes i a mentides".

En la mateixa línia s'ha situa el discurs de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO. Gallego va coincidir amb Álvarez a l'hora de destacar la necessitat de "fer avançar els drets nacionals i socials en paral•lel". Segons Gallego, "Catalunya, com a subjecte polític de dret, està patint atacs per part de l'Estat espanyol" i "el compromís amb el dret a decidir és la voluntat clara d'abordar aquest conflicte polític real, a partir de la decisió de la gent".

Tot seguit, Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ha assegurat que el futur cultural el faria Catalunya, perquè el conjunt europeu necessita de la nostra varietat. També va reconèixer que avui dia ningú és del tot independent, i va reclamar "el dret a tenir les limitacions i a decidir el que poden decidir els altres països del nostre entorn". Per la seva banda, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha indicat que "la Constitució és una llosa i sempre s'interpreta en contra de la voluntat dels catalans". Per això considera que la Carta Magna no impedirà la celebració de la consulta el proper 9 de novembre.

"No renunciarem a la consulta, està en joc la dignitat de Catalunya. Les urnes són inqüestionables i la consulta irrenunciable. Si tornem enrere, morim, desapareixerem, no tenim alternativa" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat