Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de d'octubre del 2014 | 20:39
Notícia

200 persones es manifesten a Barcelona per la regió kurda de Kobanê

Posteriorment han marxat en manifestació fins al consolat de Turquia on han realitzat una protesta pacífica.

Barcelona · Unes 200 persones s'han concentrat aquest 11 d'octubre a la Plaça de Catalunya de Barcelona en solidaritat amb la regió kurda de Kobanê, a Síria.

La concentració ha tingut l'adhesió d'una vintena d'entitats entre les que hi havia les forces parlamentàries ERC, ICV-EUiA i CUP. En els diferents parlaments, en català i kurd, s'ha destacat el paper responsable del govern Turquia, la seva connivència amb Estat Islàmic i les constants traves que posa sobre cap ajuda cap a Kobanê. Membres de la comunitat turca a Catalunya també han denunciat aquests fets i el govern islamista de l'AKP.

La concentració s'ha dissolt amb un parlament de KurdisCat on s'ha agraït la presència als assistents i s'ha destacat que molts d'ells eren catalans. Cal pensar que la majoria de mobilitzacions per Kobanê a Europa les protagonitzen kurds exiliats. D'aquesta manera la nació catalana mostra el seu tarannà internacionalista. Tanmateix hi ha assistit kurds residents a Catalunya que han agraït profundament la mobilització.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat