Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de desembre del 2011 | 18:15
La fotografia · Política

Més de 800 assistents a la primera convenció cap a la independència

L'acte ha reunit independentistes d'orígens diversos i prestigiosos acadèmics del país per a corroborar la viabilitat econòmica de l'Estat propi.

Font: ACN · Més de 800 persones s'han aplegat aquest cap de setmana a la Facultat d'Economia i Empresa de la UB per assistir a la primera Convenció Nacional de Transició de l'Autonomia a la Independència, organitzada pel Cercle d'Estudis Sobiranistes i Solidaritat Catalana per la Independència.

L'acte, dividit en ponències de l'àmbit jurídic i econòmic, ha estat moderat pels diputats de SI i ha reunit independentistes d'orígens diversos i prestigiosos acadèmics del país que han provat de contestar qüestions cabdals per a l'independentisme com ara quins passos s'han de seguir per assolir la independència o com és dur a terme la secessió d'una nació dins d'un estat constitucional.

Dins el bloc jurídic, el vicepresident del Cercle, Hèctor López Bofill, ha encoratjat "a passar de la retòrica independentista a l'acció independentista" amb l'establiment d'un full de ruta "clar i inequívoc" a la construcció de l'estat al marge de les normes estatals. Segons ha dit, a Catalunya aquest procés serà "inconstitucional" però legitimat per la comunitat internacional.

En aquest mateix sentit, el president del Cercle, Alfons López Tena, ha explicat que tots els processos que s'han dut a terme al llarg de la història han estat unilaterals, precisament, "perquè els costos d'impedir la independència superaven els beneficis de mantenir l'estat secessionista unit".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat