Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de d'agost del 2007 | 19:34
La fotografia · Societat civil

El paisatge del Bruc, net i polit altra vegada

Si la setmana passada ens fèiem ressò de la instal.lació, per enèsima vegada, de l’enorme toro d’Osborne al municipi del Bruc (Anoia) després de mesos d’haver desaparegut, ara les coses tornen a ser al seu lloc. Un grup autodenominat La Bandera Negra diu haver-lo tombat la matinada de dijous a divendres, i ha reivindicat l’acció com se sol fer en aquestes ocasions, amb un to marcadament irònic i amb un llenguatge heroic.


Un codi, però, no apte per a tothom, ja que els mitjans que han difós la notícia ho han fet d’una manera força preocupada i reproduint gairebé al complet el comunicat emès per aquest grup, i s’han afanyat a repescar els qualificatius de sempre: “grupos de radicales”, “acto vandálico”, etc. Sigui com sigui, el toro, el darrer que quedava a Catalunya, ja no hi és, i cada vegada sembla menys probable que si torna a ser-hi s’hi mantingui gaire temps. O això o abocar-se al ridícul que suposaria l’adopció de mesures de vigilància per unes quantes tonelades de ferro, tantes com d’espanyolisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat