Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de juliol del 2003 | 00:00
Notícia · Societat civil

Els autors que han fet caure el toro del Bruc ho justifiquen com a represàlia contra la simbologia feixista

La coneguda silueta negra del ‘toro d’Osborne’ instal•lada a l’autovia d’Igualada-Barcelona, a l’altura del Bruc, ha tornat a ser enderrocada per un grup d’autors anònims que han reivindicat l’acció per mitjà d’un comunicat.
Els autors justifiquen l’acció pel què simbolitza el toro: “El Brau del Bruc no volia ser altra cosa que això: l’espanyolització, la representació de l’Espanya més retrògrada, feixista i volgudament uniforme i uniformitzada. Els esforços que han fet per realçar-lo i, fins i tot, el declarar-lo ‘patrimonio nacional’ en són la prova més evident”. Aquest famós ‘toro’ del Bruc ha set objecte de múltiples agressions; s’ha convertit en vaca, o ha aparegut pintat amb els colors de la senyera i punxat per una estelada. L’acció, feta el 30 de juny passat, reivindica la “no acceptació d’imposició de símbols forans que tenen com a objectiu espanyolitzar el nostre país i recordar-nos, dia rera dia, el domini colonial a que estem sotmesos. Així doncs, cal el compromís de tothom en l’eliminació de la simbologia feixista i espanyolitzadora que encara previu al nostre país”. El comunicat conclou amb l’amenaça de repetir l’acció tantes vegades com sigui necessari.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
La fotografia · Societat civil
Osborne: molta feina per fer
La fotografia · Societat civil
El paisatge del Bruc, net i polit altra vegada
Notícia · General
Torna el toro del Bruc, quatre anys després
Notícia · General
Un nou toro d?Osborne apareix a Catalunya
Indica publicitat