Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2007 | 18:22
Notícia · General

Torna el toro del Bruc, quatre anys després

Segons explica el portal d’informació de l’Anoia Bonrotllo.cat l’enorme figura del toro que l’empresa Osborne tenia instal.lat al Bruc i que algú havia fet caure el juny del 2003, ha estat reparada i torna a estar dempeus per sorpresa de tothom. El toro, un dels darrers que quedaven al Principat, havia estat objecte de diversos sabotatges i accions, sobretot pintant-lo, ja fos amb els colors de la senyera o representant-lo com una vaca, fins que el 2003 en va ser tallada l’estructura i va anar a terra. Ara, i gràcies a la col.laboració del propietari dels terrenys, sempre disposat a mantenir-l’hi, el toro, establert ja com a símbol de l’espanyolitat, torna a interposar-se en el paisatge català.
Tal com es recorda al portal, la polèmica també va tenir una vessant jurídica, atesa la llei de carreteres de 1998 que prohibeixen la presència de qualsevol element publicitari. Una campanya per “indultar-lo” va guanyar la batalla i els toros d’Osborne van poder continuar a peu de les vies. A més del del Bruc, hi havia hagut toros a l’Aldea –que fou decapitat-, a Mallorca –també tirat a terra- i alguns encara romanen al País Valencià.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat