Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 6 de de març del 2015 | 18:46
La fotografia

Unitat pel dret a decidir al PNDD davant les reticències d'ICV-EUiA i CCOO al 27S

El PNDD ha constatat la unitat en la voluntat de decidir el futur polític de Catalunya. El conjunt d'actors polítics i socials han presentat un document a favor de la jornada del 27S que corrobora la unió de forces, tot i les darreres reticències mostrades per ICV-EUiA i CCOO.

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD) ha fet una nova trobada aquesta setmana amb l'objectiu de fer una crida a la participació ciutadana "en el necessari debat i la corresponent votació" de les properes eleccions del 27 de setembre, que "mantenen el dret a decidir exigit reiteradament i multitudinàriament per una gran part del poble català".

Així ho recull el manifest aprovat en la reunió que s'ha fet aquesta setmana al Parlament de Catalunya i que han encapçalat el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

Una cinquantena de representants d'institucions, entitats i partits polítics favorables a l'exercici del dret a decidir han participat en aquesta sisena reunió de treball del PNDD on s'hi ha posat de manifest la "voluntat" d'exercir el dret a decidir el proper 27 de setembre "d'una manera cívica i democràtica" . "Hi ha hagut unitat profunda i unívoca que el PNDD és una estructura que ha de continuar viva al llarg de tot el procés, perquè és imprescindible perquè tots puguin tirar-lo endavant amb una actitud cívica, positiva, constructiva, propositiva i respectuosa", ha explicat el coordinador del Pacte, Joan Rigol.

Davant la comesa electoral del 27S, els integrants del PNDD han demanat a totes les forces polítiques catalanes "que defineixin les seves propostes sobre el futur institucional de Catalunya, així com les seves derivacions socials, econòmiques, culturals, educatives i cíviques" entre d'altres. "Desitgem un debat propositiu i respectuós entre totes les diverses opcions polítiques", han dit, perquè "és així com tots afirmem el reforçament de la cohesió social que tots volem per a la societat catalana".  

Podeu llegir el manifest a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat