Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de de juny del 2015 | 18:50
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Ni cas, President. Ara unitat i pluralitat cap al 27S

La sentència era d'esperar. Pitjor: el TC, tots ho sabem, és un organisme de l'stablishment de l'Estat i del nacionalisme espanyol. Res a dir, doncs. Sols resta agraïr una vegada més que l'Estat sigui, dia a dia, el principal promotor de l'independentisme de Catalunya, una part de la nostra nació.

A tres mesos de la fita més important de la nostra història sota domini espanyol, no s'hi val a perdre el temps. Amb seny i responsabilitat, sense personalismes, hem de consolidar la unitat de tot el sobiranisme polític i de la societat civil, però des de la seva màxima pluralitat que és el que suma. Que ningú no pretengui usar la fita del 27S pels seus interessos institucionals, partidistes o personals.

Ara, hem de ser molt curosos i sols ens val sumar i sumar. Hem d'arraconar d'una vegada les baralles entre nosaltres i el signe menys. Tenim més de dos milions de convençuts sobiranistes però en necessitem un mínim de 500-700 mil més, dels més d'un milió d'indecisos que algunes enquestes diuen que no són unionistes --no estan en contra de la independència-- però que necessiten convenciment i garanties. 
No hi ha tercera ni quarta ni cinquena via, sols hi ha assimilació"
A aquests els hem de convèncer que no hi ha alternativa. No hi ha tercera ni quarta ni cinquena via, sols hi ha assimilació, dominació i els dogmes de fe del postfranquisme que alguns creuen eterns per seguir consolidant la gàbia que fa possible la nació espanyola.

Hem de començar a dir al país que vénen moments de fermesa i complicitat de tots els sobiranistes. I els hem de dir també que en el marc legal d'aquesta constitució-gàbia no hi ha sortida, i que més d'hora que tard caldrà que trenquem el marc institucional. Nosaltes ho sabem i ells també.

Per això en els propers mesos --escàs període de temps per a fer tot el que cal-- sols val que s'hi posin a tirar endavant el procés persones plurals que corrin el risc que calgui. No és hora de buròcrates, dels xitxarel·los de sempre, dels funcionaris de partit de sempre. És l'hora de jugar-se-la, de parlar. És l'hora d'escriure menys i d'estructurar amb discreció i fermesa les estructures d'Estat perquè l'endemà del "dia D" el país funcioni.
Es tracta d'assolir la dignitat i la independència nacionals dins d'un model social europeu avançat. No es tracta de salvar persones ni partits"
En aquesta batalla, en aquesta gran ofensiva, en aquesta gran onada, en aquest tsunami democràtic i nacional, hi ha d'haver tothom, no sobra ningú. Cal pujar al carro del sobiranisme tothom que sigui possible. Per això no s'hi valen actuacions personalistes, propostes fracassades en el passat o que puguin crear distorsió i allunyar de la sobirania sectors menys convençuts. Es tracta d'assolir la dignitat i la independència nacionals dins d'un model social europeu avançat. No es tracta de salvar persones ni partits.

El futur està per escriure i Catalunya canviarà com ja ho està fent. El qui no ho vegi que s'aparti del camí que encara hi està a temps.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat